Europa

Olanda a redeschis cinematografele, muzeele, teatrele şi restaurantele

Asculta informatia

Cinematografele, muzeele, teatrele şi restaurantele s-au redeschis de sâmbătă în Olanda, pe fondul relaxării restricţiilor anti-COVID-19 impuse în contextul pandemiei, informează DPA, potrivit agerpres.

Potrivit presei locale, vestea a fost întâmpinată cu entuziasm în toată Olanda. Numeroase restaurante – unde se poate lua din nou masa în interior – aveau sâmbătă toate locurile rezervate, iar în alte locaţii biletele fuseseră epuizate, deşi numărul de clienţi şi de vizitatori este încă limitat.

Unele locaţii – cum ar fi Muzeul Van Gogh din Amsterdam – au organizat ceremonii de redeschidere. „Cultura este cel mai important fundament, iar oraşul a ripostat cu creativitate, inspiraţie şi solidaritate”, a declarat poetul oficial al oraşului Amsterdam, Gershwin Bonevacia, în timpul ceremoniei.

Cinematograful Tuschinski s-a redeschis cu proiecţia filmului „De slag om de Schelde” („The Forgotten Battle”), care a avut premiera în decembrie 2020, cu o zi înainte ca sălile de cinema să fie închise din cauza unui nou lockdown.

Şi centrele sportive şi-au putut primi din nou vizitatorii, iar cei care doresc să bea sau să servească masa în aer liber o pot face de acum până la ora 22.

Citește și:  Olanda. Dezincriminarea eutanasiei s-a extins la copiii cu vârste între 1 şi 12 ani
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 + 6 =

Close