America

Ohio, SUA: Mama poate alege să înmormânteze copilul avortat

Camera Reprezentanților din statul american Ohio a adoptat joi o lege care le permite femeilor să decidă ce se întâmplă cu rămășițele copiilor pe care îi avortează – prin avort spontan, avort făcut la cerere sau realizat pe parcursul procedurilor de fertilizare in vitro.

Femeile pot opta să-și înmormânteze copilul. Inițiată și votată deja în Senat, de la Camera Reprezentanților legea va ajunge pentru ratificare pe masa guvernatorului.

Până la noua lege, în Ohio copiii avortați erau tratați ca reziduuri biologice. Statul cerea doar distrugerea lor „într-o manieră umană” – indiferent că era vorba despre un copil avortat la cerere, unul decedat prin avort spontan sau extirpat pe parcursul procedurilor de fertilizare in vitro.

Scopul noii legi a fost să le dea femeilor care fac avort posibilitatea de a alege să facă și altceva cu rămășițele copilului decât să le lase aruncate la lada cu deșeuri biologice.

Dacă femeile nu vor să ia nicio decizie în legătură cu acest aspect, atunci clinica are libertatea de a face ceea ce consideră de cuviință. Dar cei care nu respectă legea vor fi considerați contravenienți.

Președintele organizației pro-viață Ohio Right to Life a salutat noua lege, spunând:

„Indiferent ce părere avem despre avort, toți ar trebui să fim de acord că trupurile copiilor nu ar trebui aruncate la gunoi pur și simplu. Victimele nenăscute ale avortului merită să fie tratate cu aceeași fundamentală decență cu care tratăm toate persoanele umane: să li se ofere demnitatea unei înmormântări.”

Activiștii pro-avort s-au plâns că legea este dedicată clinicilor de avort și nu ia în considerare alte tipuri clinici. Dar în spitalele din Ohio deja există reguli care prevăd tratarea cu respect a embrionilor decedați. Părinții, dacă vor, pot angaja o firmă de pompe funebre pentru o ceremonie de înmormântare.

Citește și:  Descărcarea aplicaţiilor TikTok şi WeChat, blocată în SUA începând de duminică

Un singur membru al Partidului Democrat din SAU, partid care susține avortul în toate cele 9 luni de sarcină, a votat în favoarea acestei legi care recunoaște umanitatea copilului avortat prin recunoașterea posibilității de a fi înmormântat.

Sursa: stiripentruviata.ro

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close