Europa

Occidentul NU vrea pace în Ucraina! Boris Johnson l-a avertizat pe Macron să nu mai negocieze cu Putin!

Boris Johnson i-a spus lui Emmanuel Macron că un acord de pace cu Rusia ar provoca o „instabilitate de durată” și i-ar da lui Vladimir Putin permisiunea de a manipula lumea.

Cei doi lideri s-au întâlnit duminică la summitul G7 din Germania, după zile de critici la adresa președintelui francez și a dorinței sale percepute de a pune capăt rapid conflictului din Ucraina.

Macron trebuie să ia distanță față de Putin

Un purtător de cuvânt al Downing Street a declarat că cei doi lideri au convenit că este nevoie de mai mult sprijin pentru Ucraina din partea liderilor occidentali, dar că Johnson l-a avertizat pe Macron să se îndepărteze de un acord de pace negociat, potrivit The Independent.

Emmanuel Macron a fost acuzat că a oferit prea puțin sprijin Ucrainei și a fost criticat pentru că a menținut un dialog deschis cu Putin în timpul conflictului. Președintele francez s-a lăudat că a petrecut 100 de ore la telefon cu președintele rus.

Ucraina ar trebui să cedeze Rusiei teritorii

Boris Johnson și Liz Truss, ministrul său de externe, consideră că orice acord încheiat acum ar implica ca Ucraina să cedeze teritoriu lui Putin. „Președintele Macron a lăudat sprijinul militar continuu al premierului pentru Ucraina și liderii au convenit să intensifice această activitate”, a declarat un purtător de cuvânt al Downing Street.

Prim-ministrul a subliniat că orice încercare de a rezolva conflictul acum va provoca doar instabilitate de durată și îi va da lui Putin licența de a manipula atât țările suverane, cât și piețele internaționale în permanență.

Citește și:  Ungaria respinge afirmația Germaniei că Europa este în război cu Rusia. Péter Szijjártó: „Nu suntem în război cu nimeni”

Vorbind înainte de întâlnire, Johnson a lăudat Germania, dar nu a menționat Franța, în timp ce a avertizat asupra „oboselii populației și a politicienilor”.

SURSA

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close