Romania

O româncă s-a vaccinat și a intrat în șoc anafilactic la 10 minute

A intrat în șoc anafilactic la scurt timp după ce s-a vaccinat. Femeia nu avea cunoștințe despre deficiențe de sănătate

Probleme mari pentru o româncă după ce s-a vaccinat și intrat în șoc anafilactic. Este vorba despre o femeie în vârstă de 46 de ani din județul Olt. Care a avut parte de o reacție foarte severă. Ea a fost imunizată cu prima doză, iar serul folosit a fost AstraZeneca. Evenimentul s-a petrecut, duminică, într-un centru de vaccinare aflat în județul mai sus amintit.

S-a vaccinat și a intrat în șoc anafilactic. Nu mai avusese astfel de probleme, așa că nu a comunicat nimic medicilor

La doar 10 minute după administrarea vaccinului, ea a dezvoltat o reacție alergică cu criterii de șoc anafilactic. Femeia nu știa să aibă reacții adverse de tipul alergiilor. Așa că nu a comunicat acest lucru înainte de-a fi vaccinată. „Menționăm că pacienta nu era cunoscută cu istoric de reacții alergice”. Au declarat oficialii de la CNCAV. Imediat după ce au început problemele, femeia a primit ajutor medical. Ea și-a revenit în scurt timp.

Femeia a trecut cu bine peste problemă, dar a ajuns la spital. Se fac investigații pentru a se descoperi cauza care a provocat șocul

Apoi, a fost solicitat serviciul de urgență, care a transportat pacienta la spitalul din Slatina. Acolo unde pacienta a beneficiat de îngrijiri medicale suplimentare. Conform oficialilor, starea femeii este bună, dar ea va mai rămâne pentru o perioadă sub supraveghere medicală pentru a face investigații. Se cercetează cauza care a dus la această reacție extrem de adversă la vaccinul AstraZeneca.

„Noi considerăm că evoluţia şi numărul de persoane vaccinate este aproximativ cel pe care îl aşteptam, având în vedere că noi am deschis aproximativ 10.800 de locuri de vaccinare zilnic şi avem puţin peste 9.000 de persoane vaccinate în fiecare zi, iar din punct de vedere al profilului de siguranţă nu am înregistrat reacţii adverse care să nu fie menţionate în rezumatul caracteristic produsului”. Spunea cu o zi înainte de acest eveniment de la Olt, Valeriu Gheorghiță. Omul care coordonează campania de vaccinare din România.

Citește și:  Pfizer se relochează în România. Face concedieri în Belgia şi transferă o parte din activităţi în ţara noastră
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close