Franta

O reţea de imigraţie chineză, anihilată în regiunea pariziană

O reţea de călăuze chineze, care au adus compatrioţi în Franţa cu vize turistice şi i-au pus apoi să lucreze ilegal în restaurante, a fost anihilată în această săptămâna în regiunea pariziană, a anunţat vineri o sursă din poliţie, citată de France Presse si agerpres.

„Filiera organiza sosirea chinezilor în Franţa cu complicitatea unor agenţii de turism chineze pentru a obţine vize turistice”, a explicat Xavier Delrieu, şeful Biroului central pentru combaterea imigraţiei ilegale şi angajării străinilor fără carte de sejur (Ocriest).

„Ei erau apoi recuperaţi de reţea care îi caza şi îi punea să lucreze pentru un salariu mizer, în principal în restaurantele chineze din toată regiunea Parisului”, a adăugat comisarul.

Aproximativ 200 de imigranţi clandestini ar fi ajuns prin această reţea „din 2016-2017”, potrivit anchetatorului. Un trafic deosebit de profitabil, întrucât fiecare imigrant ilegal trebuia să plătească 5.000 de euro pentru a obţine viza turistică.

Unii, care doreau să obţină azil în Franţa, erau nevoiţi să plătească pentru pregătirea dosarului, folosind o companie de traduceri de asemenea legată de reţea.

În total, şapte persoane, şase bărbaţi şi o femeie, au fost arestaţi marţi la Paris, în Seine-Saint-Denis şi Val-de-Marne. Peste 20.000 de euro în numerar au fost găsiţi în timpul percheziţiilor şi mai mult de 300.000 de euro confiscaţi din conturi bancare.

Trei dintre aceste persoane au fost plasate sub control judiciar, iar celelalte patru urmează să fie prezentate unui judecător în această vineri.

Unsprezece imigranţi ilegali „cazaţi în apartamente, uneori aglomerate”, potrivit lui Delrieu, au fost descoperiţi la diferite adrese percheziţionate în timpul acestei operaţiuni.

Aceştia au obligaţia să nu părăsească teritoriul francez sau au fost plasaţi în centre administrative de reţinere.

Citește și:  Un jihadist francez expulzat din Turcia, plasat în arest preventiv
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close