Romania

O noua tura de dezinsectie la Timisoara. Se vor imprastia substante si din avion si de la sol

Primaria anunta o noua operatiune de combatere a tantarilor la Timisoara, in perioada 20 – 31 iulie.

Interventiile se vor face cu avionul dimineata de la rasaritul soarelui pana in jurul orei 10, iar dupa amiaza de la ora 17 pana la apusul soarelui. De asemenea, interventiile la sol se vor face intre orele 21 si 6 dimineata.

Produsele folosite sunt: Cymina Plus, avand substanta activa Cipermetrin, pentru combaterea tantarilor adulti, atat pentru activitatea de dezinsectie aeriana cat şi pentru activitatea de dezisectie terestra; Vectobac WG avand substanta activa Bacillus thrugiensis subsp. israelensis, pentru combaterea larvelor, pentru activitatea de larvicidare; Deration Pellet avand substanta avand substanşa activa Bromodialone şi Colbrom Pasta – substanta activa Bromadiolone pentru combaterea rozatoarelor Substantele fac parte din Grupa III de toxicitate ( pesticide non-agricole), Tip 18 ( insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor), sunt avizate de Comisia Nationala pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sanatatii şi se regasesc in Registrul National al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umana de catre Ministerul Sanatatii.

Personalul implicat in efectuarea lucrarilor este calificat și autorizat in conformitate cu legislatia in vigoare, fiind dotat cu echipament de protectie corespunzator.

Apicultorii sunt rugati ca in perioada mentionata sa ia toate masurile care se impun in vederea protejarii albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine in afara ariei de stropire.

Timisorenii sunt rugati sa faca la randu-le curatenie in gospodarii si sa ia masuri pentru combaterea tantarilor si mustelor.

In conditiile in care va ploua, perioada in care se va desfasura operatiunea de dezinsectie va fi prelungita.

Citește și:  Timisoara intra in carantina.
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close