Romania

O nouă seara de proteste în România: „Jos masca! Libertate!”

Update. Momente emoţionante la Oradea! Mai mulţi tineri au cântat imnul naţional al României la vioară.

Update. Manifestantanţi înarmaţi cu săbii au fost prinşi în drum spre protest. Jandarmii din Galaţi au verificat maşinile mai multor protestatari.

Update. Aproximativ 100 de persoane au ieşit pe străzile din Constanţa. Cei mai mulţi protestatari sunt tineri şi strigă „Libertate!”, „Jos masca”.

Update ora 20 Capitală. Protestul din Bucureşti s-a împărţit între M.A.I. şi Piaţa Universităţii

Protestatarii din Piaţa Revoluţiei cer demisia ministrului de Interne, iar cei rămaşi în Piaţa Universităţii scandează „Arafat, judecat pentru cei legaţi de pat!”. S-a format o colană de manifestanţi care se îndreaptă spre Piaţa Victoriei.

Update. Manifestanţii anti-restricţii adunaţi în Piaţa Universităţii au pornit în marş spre Ministerul de Interne şi cer demisia ministrului.

Bucureşti, Galaţi, Cluj, Sibiu, Craiova, Brăila, Ploieşti, Timişoara, Botoşani, Oradea, Târgu-Jiu. Acestea sunt doar câteva dintre oraşele în care se ţin proteste de amploare în această seară.

Un număr-record de jandarmi a fost convocat în Capitală pentru eventuale situaţii neprevăzute.  În momentul de faţă, sunt aproximativ 50 – 60 de protestatari ieşiţi în Piaţa Universităţii, însă oamenii au anunţat pe reţelele sociale că vor veni într-un număr foarte mare.

Au fost violențe la Piața Unirii, unde mai mulți huligani au atacat jandarmii cu pietre. Vitrinele magazinelor au fost sparte , iar jandarmii au folosit gaze lacrimogene pentru a-i potoli.

Mai mulți huligani infiltrați între cei circa 100-150 de protestatari care se retrăgeau de la protestul din Piața Victoriei i-au atacat cu bolovani și sticle pe jandarmii care-i însoțeau.

Citește și:  Proteste violente la Washington. Manifestanţii antirasism au distrus şi incendiat singura statuie a unui general confederat

Câteva zeci de persoane au fost reținute și identificate de jandarmi.Jandarmii au părut surprinși inițial de atacul acestora, dar s-au organizat rapid și au intervenit în forță folosind gaze lacrimogene reușind să restabilească situația.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close