Sanatate

O nouă formă de reacţie adversă la administrarea primului vaccin anti-COVID

Nouă formă de reacţie adversă a apărut la administrarea primului vaccin anti-COVID unei persoane care avea un fond alergic, reacţie manifestată prin vertij şi uşor edem al buzelor, remisă prin administrarea unui tratament, a anunţat, sâmbătă, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş.

„Reacţia a fost la prima doză, persoana avea istoric de alergii, dar cu tratament au împiedicat să se manifeste alergia; a fost doar un mic debut”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu.

De la debutul campaniei de vaccinare, în judeţ s-au administrat 28.756 de doze împotriva SARS-CoV-2 şi s-au înregistrat 83 de reacţii adverse de intensitate scăzută spre moderată, cum sunt durere la locul administrării, mialgii, subfebrilităţi, cefalee, reacţie urticariană remisă imediat, prurit, somnolenţă remisă în 15 minute, salt tensional remis (la o persoana hipertensivă şi anxioasă), febră de 38,5 grade remisă, episod diareic, astenie, vertij şi uşor edem al buzelor (remise după aplicarea tratamentului).

Cel mai mare salt ascendent al reacţiilor adverse înregistrat în 24 de ore a fost anunţat de DSP Timiş vineri, şi anume, de 46 de manifestări, înregistrate la rapelul primei etape de vaccinare.

În ultimele 24 de ore, în judeţ s-au administrat 1.249 de vaccinuri, din care 783 în cadrul primei etape de imunizare (din care 677 doze de rapel) şi 466 în cea de-a doua etapă.

Citește și:  Cercetătorii de la Oxford demontează manipularea globală: O treime dintre „MORȚII de COVID” au murit, de fapt, din alte cauze
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close