EuropaRusia

O militantă LGBT a fost condamnată în Rusia la plata unei amenzi pentru ‘propagandă homosexuală’

Justiţia rusă a condamnat vineri o militantă la plata unei amenzi pentru desene de susţinere a cauzei LGBT, lucrări considerate a fi o încălcare a controversatei legi care pedepseşte „propaganda homosexuală”, conform agerpres.

În vârstă de 27 de ani, Iulia Ţvetkova a declarat pentru AFP că a fost condamnată la plata unei amenzi de 75.000 de ruble (930 de euro) de către un tribunal din Komsomolsk-pe-Amur, în Extremul Orient. Ea a precizat că va ataca decizia în apel.

Ea a fost sancţionată de justiţie pentru că a publicat pe reţelele de socializare desene care ar încălca legea împotriva „propagandei în favoarea relaţiilor sexuale non-tradiţionale printre minori”, adoptată în 2013 şi deseori folosită pentru a inculpa militanţi LGBT.

Conform unor documente transmise către AFP, una dintre ilustraţii arată două ‘păpuşi Matrioşka’ ruseşti îndrăgostite, ţinându-se de mână sub un curcubeu. Un alt desen ilustrează celebra catedrala Sfântul Vasile din Moscova pe care este scris cuvântul ‘LGBT’.

Un desen arată de asemenea două familii homosexuale zâmbitoare şi cu copii, cu mesajul: „Familia e acolo unde este iubirea”.

„Nu am văzut pe nimeni să fie ofensat de un desen cu oameni care zâmbesc”, a spus Iulia Ţvetkova în timpul audierii, conform unui discurs publicat pe contul său de Facebook, susţinând că aceste desene au fost publicate într-un grup pentru persoane de peste 18 ani.

Din noiembrie 2019, tânara este inculpată de asemenea pentru „răspândire de pornografie” pentru desene şi sculpturi reprezentând vagine. În acest caz, ea a fost trimisă în arest la domiciliu până în martie 2020.

Citește și:  Rusia vrea să ajungă la un acord cu Ucraina

„Am o stare de spirit normală, combativă”, a declarat ea vineri pentru AFP.

În decembrie, militanta LGBT a fost deja condamnată la 50.000 de ruble amendă (621 de euro) pentru „propagandă homosexuală” pentru alte postări pe reţeaua de socializare rusă VKontakte.

În iulie, o altă anchetă pentru acelaşi motiv a fost deschisă împotriva ei după publicarea unui mesaj împotriva revizuirii constituţionale dorite de Vladimir Putin.

Unul dintre amendamentele aprobate prin vot naţional la începutul lui iulie defineşte căsătoria exclusiv ca „uniunea dintre un bărbat şi o femeie”

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close