O furtună puternică a provocat mari stricaciuni în vestul Turciei – Europa News
Turcia

O furtună puternică a provocat mari stricaciuni în vestul Turciei

O furtună a provocat vineri haos în regiunile de coastă din vestul şi nord-vestul Turciei unde a dezrădăcinat copaci şi a scufundat numeroase ambarcaţiuni, informează Xinhua, potrivit agerpres.

Cel puţin 60 de bărci şi iahturi, inclusiv ambarcaţiuni folosite pentru pescuit şi scufundări, au fost răsturnate în timp ce altele au fost grav avariate în provinciile Izmir şi Balikesir, potrivit media locale.

În imaginile filmate în timpul furtunii şi publicate de media locale pot fi văzuţi locuitori care încearcă să salveze ambarcaţiunile pe cale să se scufunde şi valuri mari care mătură un drum de pe coasta districtului Ayvalik din Balikesir.

Armagan Caylayan, producător de televiziune şi locuitor din Ayvalik, a scris într-un mesaj publicat pe Twitter că regiunea se confruntă cu un dezastru de proporţii. ”Majoritatea vaselor mari de croazieră s-au răsturnat, iar vântul puternic a smuls stâlpi de electricitate şi a spart ferestre”, a spus el, adăugând că numeroşi măslini au fost grav afectaţi.

Cotidianul local Haberturk a relatat că vântul puternic a smuls acoperişuri de pe casele din Dikili, un district din Izmir. Toate serviciile de feribot din provincie au fost sistate din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. 

Citește și:  Austria îl convoacă pe ambasadorul turc după ce Erdogan a blestemat-o
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close