Europa

‘O femeie are col uterin’- Liz Truss spune că persoanele transgender nu ar trebui să se poată autoidentifica

Asculta informatia

Liz Truss a susținut la Conferința Conservatorilor de duminică că persoanele transgender nu ar trebui să se poată identifica fără verificări medicale

Ministrul de externe, care a preferat să fie rezervată atunci când a fost interpelată luna trecută, a declarat că este de acord cu comentariile deputatei laburiste Rosie Duffield care a spus că „doar femeile au col uterin”. Argumentând că „controalele medicale sunt importante” în stabilirea statutului legal de sex al cuiva, ea a riscat o reacție acerbă din lobby-ul transgender cu comentariile sale, transmite Express.

Vorbind pentru The Telegraph’s Chopper’s Politics Podcast la Conferința Partidului Conservator din Manchester, ea a spus: „Vedeți absurdul politicii identitare la Conferința Laburiştilor de săptămâna trecută, care sfârșește prin a spune că„ femeile nu au col uterin” sau orice altceva.

„Doamna Duffield are dreptate, femeile au colul uterin. „Dar mai mult decât atât, are și ea dreptate să-și poată exprima punctul de vedere.
„Cred că atunci când încercăm să asundem praful sub preş și nu putem avea o dezbatere deschisă, sinceră și sensibilă, cred că aceasta este o problemă uriașă pentru politica britanică”.

„Nu ar fi corect să ai auto-identificare fără verificări.”

Conform normelor actuale, persoanele transgender sunt obligate să îndeplinească condițiile pentru a primi un certificat de recunoaștere a genului care le schimbă în mod legal sexul.

Criteriile sale stipulează că fac o declarație jurând că vor trăi permanent în genul lor dobândit.

De asemenea, este necesar un diagnostic de disforie de gen și un raport medical despre orice tratament hormonal sau intervenție chirurgicală.

Totodată, trebuie să fi trăit în genul dobândit de cel puțin doi ani.

Citește și:  Rusia dezminte că a recompensat talibani pentru ca aceştia să ucidă soldaţi ai Occidentului în Afganistan

Dar a existat consternare în multe părți că persoanele transgender nu au nevoie să se opereze pentru a-și schimba în mod legal sexul.

Alții au susținut că a fost o batjocură adusă a sportului profesionist după ce unii sportivi născuți cu sex masculin au concurat la evenimentele feminine.

„Cred că am adoptat abordarea corectă cu persoanele transgender”, a spus Truss. „Am simplificat procesul și l-am îmbunătățit.
„Am respect deplin pentru persoanele transgender, totuși nu ar fi corect să aibă auto-identificare fără controale și echilibre în sistem.”

„Este un proces clar de înțelegere medicală a modului în care funcționează acest proces, iar aceste verificări medicale sunt importante”, adaugă ea.

Comentariile vin pe fondul unei retorici îndelungate în Partidul Laburist, la care doamna Duffield nu a participat la conferința partidului de la Brighton, săptămâna trecută.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 65 = 69

Close