Orientul mijlociu

O femeie a născut în timp ce era îngropată sub dărâmături în Siria. Nou-născutul a fost salvat, dar mama a murit

O înregistrare video cu impact emoţional care circulă pe reţelele sociale arată momentele în care un bebeluş este salvat miraculos din ruinele unei case din Siria dărâmate de cutremurul devastator de luni.

maginile arată cum bebeluşul este transportat în siguranţă în braţele unui salvator în Jenderes, într-o regiune din nord-estul ţării, puternic lovită de cutremurul cu magnitudinea de 7,8 care s-a produs luni.

Fetiţa a fost salvată la câteva minute după ce s-a născut sub dărâmături. Însă, în timp ce bebeluţul a supravieţuit acestei încercări, mama ei ar fi murit în mod tragic după naştere. Şi restul membrilor familiei şi-ar fi pierdut viaţa în urma seismului, relatează The Daily Mail.

Potrivit presei locale, mama însărcinată – strămutată din estul Siriei, din regiunea Deir Ezzor – a intrat în travaliu în timpul cutremurului care a făcut până acum peste 5.000 de victime în Turcia şi Siria.

Înregistrarea video surprinde momentul în care un salvator fuge printre ruinele unei clădiri devastate, având în braţe micuţa. Un alt bărbat aleargă după el cu o pătură verde prăfuită, pe care o aruncă apoi salvatorului pentru a-l înveli pe nou-născut şi a-i ţine cald.

Mai mulţi oameni au asistat la această scenă, fiind martori atât la un miracol, cât şi la o tragedie care s-a desfăşurat chiar sub ochii lor.

Potrivit comentariilor care se aud în videoclip, acesta a fost filmat într-o zonă rurală din apropierea oraşului Alep, grav afectat de cutremurul care a lovit luni atât Siria, cât şi Turcia.

Peste 5.000 de persoane au murit şi zeci de mii sunt rănite şi sinistrate. În Siria, bilanţul morţilor a depăşit 1.600 morţi .

Citește și:  Iranul acuză Israelul pentru mai multe atacuri

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat luni că bilanţul victimelor ar putea ajunge la 20.000 de morţi, iar marţi a declarat că 23 de milioane de persoane – inclusiv 1,4 milioane de copii – ar putea fi afectate.

Necesităţile umanitare ale Siriei sunt cele mai mari dintre toate, a precizat OMS.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close