O bandă de români a terorizat Anglia. Hoții au atacat și jefuit zeci de magazine de telefoane mobile – Europa News
Marea Britanie

O bandă de români a terorizat Anglia. Hoții au atacat și jefuit zeci de magazine de telefoane mobile

O bandă formată din mai mulți români au terorizat Anglia, după ce au jefuit zeci de magazine de telefoane mobile. 

O bandă de români au atacat și jefuit zeci de magazine de telefoane mobile din Marea Britanie, inclusiv Vodafone și O2. Tâlharii luau cu asalt magazinele și foloseau “amenințări și intimidări”, valoarea bunurilor furate fiind de 150.000 de lire sterline.

Potrivit presei locale, românii au jefuit magazine din South Tyneside, Seaham, Hartlepool, County Durham și Northumberland. Mulți dintre cei implicați în jafuri au fugit în România, a fost dezvăluit în timpul procesului de la Newcastle Crown Court.

Doi membrii ai bandei au rămas în Marea Britanie și au fost prinși

 

Doi bărbați care au făcut parte din banda respectivă au fost prinși și urmează să fie condamnați.

Este vorba de Marin Ionatan, fără adresă fixă, care a fost prins având asupra lui 13 telefoane furate. Tânărul de 19 ani execută deja o pedeapsă de 54 de luni pentru un jaf în care a folosit un cuțit.

Ionatan a venit în Marea Britanie în 2018, cu puțin timp înainte de a începe să acționeze în cadrul bandei. Stefan Ionatan, în vârstă de 18 ani, a jucat un rol mai mic și a participat la patru dintre jafurile din magazinele de telefonie.

Stefan, care lucrează acum la Sainsbury’s, a ajuns în Marea Britanie în 2007 și a fost crescut într-o comunitate de romi din Leeds. În momentul comiterii infracțiunilor, era căsătorit, tată a doi copii.

Zeci de jafuri în diferite zone ale Angliei

 

Potrivit procurorilor, în iunie 2018 au fost atacate un magazin Carphone Warehouse din Darlington, un magazin Vodaphone din Lancaster, urmat de un magazin O2 în Leeds Trinity.

Citește și:  Marea Britanie: O fetiță de 11 ani este cea mai tânără mamă

Luna următoare au fost vizate magazinele din Durham, Leeds, Northumberland și Hartlepool. În iulie 2018, au fost jefuite magazinele O2 din South Shields, Seaham și Thornaby.

În septembrie 2018, banda a vizat magazinele O2 din Leeds, Berwick și Portul Ellesmere din Cheshire.

Jafurile au continuat până în 2019 în mai multe localități din Anglia.

Avocații lui Marin a spus că acesta era tânăr în momentul comiterii infracțiunilor. Un verdict în acest proces este așteptat pe 29 septembrie.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close