AsiaSanatate

O altă epidemie îngrozește omenirea. Boala este mortală. Care este legătura cu coronavirusul

Asculta informatia

Autoritățile din Asia de sud-est au intrat în alertă după ce au fost raportate cazuri de îmbolnăviri cu o boală mortal. Este vorba de febra dengue, cunoscută drept „febra oaselor rupte”.

Potrivit specialiștilor, această boală duce la inflamarea articulațiilor și se răspândește rapid în țările din regiunile tropicale.

Numai în a doua săptămână din luna iunie au fost raportate 165 de cazuri în Singapore.

Acesta este un record despre care autoritățile spun că ar putea aduce cea mai mare epidemie de febră dengue din istoria orașului.

Această boală virală este transmisă de țânțari iar uciderea acestora este ca o luptă cu morile de vânt.

Se pare că perioada de carantinare din cauza pandemiei de coronavirus a dus la răspândirea mai accentuată a bolii transmise de țantari.

Febra dengue se transmite prin mușcătura unui țânțar femelă Aedes. Insecta este răspândită în toată Asia de sud-est și se dezvăltă în zone cu apă stătătoare.

Specialiștii spun că odată ce oamenii au stat în case fiind în autoizolare apele nu au mai fost curățate, iar țanțarii s-au înmulțit excesiv.

„Deşi nu s-a prezentat nicio dovadă clară, izolările s-ar putea să fi creat un mediu unde ţânţarii să interacţioneze mai mult cu populaţia decât în alte locuri”, a spus Camerom Simmons, profesor universitar din Australia.

Profesorul a studiat epidemia de febră dengue din Vietnam. Perioada crucială de răspândire a acestei boli este iunie- octombrie, potrivit fanatik.ro

Citește și:  11.000 decese raportate după vaccinări COVID în SUA; 22% în 48 de ore de la vaccinare
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 4

Close