Asia

O agenţie guvernamentală pentru drepturile copilului cere investigarea unui serial de pe Netflix

Asculta informatia

O agenţie guvernamentală pentru drepturile copilului din India a cerut marţi poliţiei să investigheze serialul „Bombay Begums” lansat de Netflix Inc., susţinând că unele scene încalcă anumite legi menite să protejeze drepturile copilului, conform Reuters, potrivit agerpres.

Comisia Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului (NCPCR) i-a cerut gigantului american din industria de streaming să elimine din serial cinci scene „inacceptabile” şi i-a scris şefului poliţiei din Mumbai, capitala financiară a Indiei, cerându-i să ia măsuri. „Vi se solicită să investigaţi/cercetaţi şi să luaţi măsurile legale necesare”, a precizat în scrisoare preşedintele NCPCR, Priyank Kanoongo. Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Mumbai nu a dat imediat curs invitaţiei de a comenta această situaţie. La rândul său, Netflix a refuzat să comenteze.

„Bombay Begums” este un serial despre cinci femei din diferite clase sociale, care încearcă să aibă parte de succes în modernul oraş Mumbai, denumit anterior Bombay. Acesta a fost lansat săptămâna trecută.

Într-o altă scrisoare adresată companiei americane Netflix, NCPCR i-a cerut să elimine cinci scene care ar încălca legislaţia din India care reglementează justiţia juvenilă şi protecţia copilului împotriva abuzului sexual. Serialul conţine scene în care copiii „consumă droguri şi fac poze şi selfie-uri indecente în sala de clasă”, a comunicat NCPCR serviciului de streaming. Organizaţia pentru drepturile copilului a solicitat pentru prima dată săptămâna trecută, după ce a revizuit reclamaţiile de pe Twitter, ca Netflix să nu mai difuzeze serialul. Marţi, acesta încă putea fi vizionat pe Netflix, în India.

Citește și:  Procurorii japonezi cer pedeapsa cu moartea pentru "asasinul de pe Twitter"

Oficialii companiei au avut tot marţi o întâlnire cu agenţia pentru protecţia drepturilor copilului, pentru a discuta detaliile scenelor şi obiecţiile NCPCR cu privire la ele, astfel că Netflix a avut la dispoziţie două zile în care să se consulte cu echipa sa juridică.

Platformele de streaming precum Netflix şi Amazon Prime Video s-au confruntat recent cu o serie de plângeri legate de promovarea obscenităţii sau insultarea sentimentelor religioase în India, o piaţă cheie aflată în creştere.

Există reclamaţii şi în privinţa dramei politice „Tandav”, difuzată de Amazon Prime Video, conform cărora zeii hinduşi sunt prezentaţi într-o manieră peiorativă. Audierea unuia dintre directorii companiei Amazon a speriat industria bollywoodiană şi industria de streaming, potrivit Reuters. Temându-se să nu fie arestat, directorul respectiv a depus o cerere anticipată de eliberare pe cauţiune, care i-a fost respinsă de o instanţă de stat, însă Curtea Supremă din India i-a oferit femeii protecţie împotriva arestării.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close