Europa

Nume de cod…….Ceaușeasca

Asculta informatia

Ursula von der Leyen sau simplu….Ceaușeasca. De ce? Pentru ca prin atitudine, abordare, intelect, mod de adresare, comportament si chiar si prin frizura…..Sehr geehrte Frau Ursula este pentru noi,Intocmai precum Ceauseasca doi.

Si pentru a demonstra corectitudinea celor afirmate anterior, voi face precum la limba si literatura romana, analiza personajului principal din tragi-comedia numita Uniunea Europeana. O Uniune Europeana care azi este precum un avion care zboara cu un singur motor, printr-un front atmosferic dominat de furtuni puternice. Si cu un pilot la carma, care a pierdut de mult controlul aparatului si increderea pasagerilor.

Propulsata arbitrar și în urma unor interese si jocuri de culise, numita si nicidecum aleasa democratic de cetatenii Uniunii, personajul central de anvergura europeană si-a demonstrat si ne-a demonstrat noua tuturor ce hram poarta. Se vede de la o posta ca nu are calitati de lider, desi isi asuma rolul de lider al UE. Este propagatoarea transumanismului…ceea ce deja spune multe, iar ca si femeie se incadreaza la tipul de femei sterse. Din punct de vedere cultural este cvasi nula, i-am urmarit studiile si mai ales discursul…slab. Este totusi curajoasa, vorbeste in numele UE, asta si pentru ca majoritatea parlamentarilor europeni sunt redusi la tacere, rolul lor fiind mai ales acela de aplaudaci. Conduce discretionar si amator, dand dovada de multe ineptii politice. Ea nu s-a urcat in fruntea Uniunii Europene pentru a vedea mai bine Europa ( in ansamblu cu toate problemele si pericolele existente ). ci pentru a fi vazuta. Principiul dupa care guverneaza peste Europa este….oameni multi, minte puțină.

Citește și:  Mobilizări de trupe ruseşti, observate în Transnistria

Doar astfel se poate explica reacția virulenta a presedintei Comisiei Europene in fata sondajelor care dadeau castigatoare partidul Frateli d Italia, si anume „daca lucrurile merg intr-o directie dificila in Italia, am vorbit mai devreme despre Ungaria si Polonia, Comisia Europeana are instrumentele necesare”. Este practic o tentativa de umilire, o atitudine nesabuita si o amenintare din partea presedintei Comisiei UE. „Ceauseasca” a intervenit cu mult tupeu in procesul electoral dintr-o tara democrata, suverana si independenta. Practic ea a transformat functia de presedinta a Comisiei, intr-una de „sefa a Cabinetului Doi”, din fostul Comitet Central al Partidului Comunist Roman. Amenintarile adresate italienilor ca sa fie atenti cu cine voteaza, mai precis ca nu cumva sa voteze pe altcineva decat cine le spune ea, este expresia clara a unei betii a puterii. Iar placa invechita cu pericolul extremei drepte fasciste sau neo-fasciste este deja fumata….rasuflata. Dar absolut nimeni nu vorbeste despre extrema stanga de pe urma careia am avut de patimit la greu.

O alta trăsatura a personajului nostru principal este preocuparea ei pentru arta vestimentară, pentru moda si modeling. Va mai aduceti aminte cum cu putin timp in urma se maimutarea cu muierea actorului bufon, in timp ce aia mor pe capete pe front. Dar ele sunt preocupate de viata mondena….defileaza la parada sau parodia modei. Caci nu-i asa, anul acesta se poarta combinatia de galben-albastru. Iar pentru barbati sunt trendy tricourile mulate cu maneca scurta in culoarea rahatului de rata. Cu barba si privire dura….precum sapunul duru. Din ciclul….

Pe sub munti, pe sub paduri,
Trecem noi barbatii duri.
De-a dura si eroica armata ucraineană!

Citește și:  DISCRIMINAREA CELOR NEVACCINATI: PSD se opune relaxării de la 1 iunie

Si ca si cum cele enumerate pana acum nu ne-ar fi suficiente, der Leyen ne surprinde cu preocuparile ei in materie de economie….Dar nu economie ca si stiinta, ci economie ca si consum. Vai de mama ei ce s-a ajuns de economia capitalista de tip liberal. Dupa ce ne-a servit timp de mai bine de doi ani covidul cu 19, acum ne invata cum sa ne incalzim locuintele….cu temperaturi maximale tot cu 19 (grade). Pe cand militiile termocentralelor ? In plus mai trebuie sa stingem si lumina, sa inchidem apa – gazele si daca se poate sa consumam cat mai putin oxigen. Vorba aia….

Apa, gazul si lumina,
Ordinea si disciplina. De partid!

Daca va continua sa ne duca mai departe pe „culmi de glorie si civilizatie”, sper ca odata cu sfarsitul iernii, maman Ursula sa aiba parte de…

Foaie verde drum de fier,
O s-o pasca un trans….un gender.

Din pacate, cu toate ca este pe deplin in spiritul și litera noii orânduiri ”LGBT”-iste, dar nu rimează. Asa ca reformulez….

Foaie verde drum de fier,
O s-o pasca un trans….un transfer.

Cu cât mai repede, cu atat mai bine pentru noi toti. Poate se va gasi cineva care sa-i ofere un elicopter direct de pe cladirea Parlamentului European….La scara ! Pana atunci vom fi tributari pe mai departe principiului scaderii consumului si cresterii preturilor.

Intrebare la radio Erevan – ce s-a dublat in ultimul an in Romania? Raspuns – preturile. Gresit! Raspunsul corect si complet este urmatorul…Prețurile si madame Kovesi.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 7 = 1

Close