Germania

Noul guvern german intenționează să permită schimbări de gen pentru toate persoanele peste 14 ani.

Asculta informatia

Toată lumea din Germania își va putea schimba liber sexul și prenumele începând cu vârsta de 14 ani, conform unui proiect de lege care a fost dezvăluit joi de ministrul federal al justiției Marco Buschmann și ministrul federal pentru afaceri familiale, vârstnici, femei și Tineret.

„Toate cele trei partide guvernamentale – Social-Democrații (SPD), Verzii și Partidul Liber Democrat (FDP) – sunt de acord că legislația privind statutul transsexualilor ar trebui să fie înlocuită cu o nouă lege”, potrivit unui comunicat publicat de ambii miniștri.

Acum, așa-numitul Act de autodeterminare va înlocui vechea lege, despre care guvernul de stânga al Germaniei o susține că este discriminatorie și depășită, potrivit publicației de știri ungare Magyar Nemzet. Conform principiilor de bază dezvoltate în cadrul negocierilor dintre partidele de guvernare și ministerele de resort, noua lege trebuie să prevadă că orice persoană, începând cu vârsta de 14 ani, își poate determina în mod independent și liber sexul și prenumele printr-o simplă procedură de la registru, fără nicio examinare medicală sau opinia vreunui specialist.

Se așteaptă ca legea să ridice unele probleme potențial provocatoare, cum ar fi femeile trans care participă la sporturi feminine, o mișcare care a fost blocată recent de o serie de organisme sportive internaționale. În plus, oamenii își pot schimba sexul în timpul procedurii de divorț pentru a obține un rezultat mai favorabil. În alte țări precum Elveția, bărbații și-au schimbat chiar sexul pentru a se pensiona anticipat și a-și primi pensia.

Buschmann a spus că, deși din punct de vedere statistic este rar, este „foarte normal” să existe oameni a căror identitate sexuală diferă de sexul lor biologic.

Citește și:  GERMANIA: Poliţia se află sub presiunea protestelor covid din ţară

„De multe, multe decenii, i-am tratat pe acești oameni ca pe niște pacienți, ca și cum ceva nu era în neregulă cu ei, dar această patologizare este o abordare incorectă care trebuie abandonată, deoarece fiecare persoană merită să fie tratată cu respect”, a spus Buschmann.

El a spus că scopul noii legi nu este de a submina relațiile sociale, ci de a îndeplini promisiunea centrală a constituției conform căreia toată lumea are libertate egală și demnitate egală.

Legea germană este în mod semnificativ diferită de calea parcursă de țări precum Ungaria, care în 2020 au votat să stabilească genul biologic pentru toți cetățenii la naștere ca genul lor permanent. Ungurii, de exemplu, nu își pot schimba genul în documentele guvernamentale.

Paus, un politician al Partidului Verzilor, a spus că societatea este înaintea legislației în multe chestiuni, iar Actul de Autodeterminare va reduce acest decalaj. Ea a spus că legea nu numai că va îmbunătăți viața persoanelor transgender, ci va recunoaște și diversitatea genurilor. Ministrul a adăugat că asigurarea confidențialității cetățenilor trebuie să se extindă și asupra persoanelor care își schimbă sexul și prenumele, deoarece noua lege nu poate însemna „dezvăluire forțată”. De aceea, legea va impune o amendă dacă orice autoritate, organizație sau persoană privată dezvăluie că cineva și-a schimbat sexul sau prenumele fără acordul persoanei respective.

Ministrul a mai susținut că actuala lege introdusă în 1980 a provocat suferințe, inclusiv forțarea persoanelor să divorțeze sau să se supună unei intervenții chirurgicale majore doar pentru a-și putea recunoaște identitatea de gen.

„Este timpul să ne cerem scuze și să oferim despăgubiri pentru aceste nedreptăți”, a spus ministrul german pentru afaceri de familie, vârstnici, femei și tineret.

Citește și:  O PIESĂ DE TEATRU PREZENTATĂ ÎN GERMANIA ÎL ÎNFĂȚIȘEAZĂ PE IISUS CA FEMEIE TRANS

Germania de Vest a introdus legea sa de gen de pionierat în 1980, care se aplică întregii țări de la reunificarea din 1990. În 2008, Curtea Constituțională Germană a decis, de asemenea, că prenumele nu mai trebuie să fie specifice genului, conform Remix News.

SURSA

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

90 − = 81

Close