Sanatate

Noul coronavirus, produs în laborator! Iată cele mai proaspete dovezi, de necontestat!

Asculta informatia

Au apărut dovezi de necontestat ale faptului că noul coronavorus a fost produs în laborator. Iar americanii au şi ei o parte de vină, deşi îi acuzau întruna pe chinezi.

Documente făcute publice recent oferă detalii despre cercetările finanțate de SUA asupra mai multor tipuri de coronavirusuri la Institutul de Virologie din Wuhan, China. O serie de documente publicate de organizaţia non-profit US Right to Know arată că ONG-ul american EcoHealth Alliance a obţinut granturi de cercetare în anii 2017 şi 2019 pentru a studia pe şoareci coronovirusuri la Institutul de Virusologie din Wuhan.

Virusul, de 1000 de ori mai periculos

Richard Ebright, expert în domeniul biosecurităţii şi profesor de chimie şi biologie la Rutgers University a declarat pentru The Sun că au fost realizate experimente extrem de periculoase pe şoareci „umanizaţi cu ţesuturi umane şi care au fost infectaţi cu versiuni manipulate de coronavirusuri”.

Documentele dezvăluie şi faptul că cel puţin trei dintre coronavirusurile SARS produse în laborator prezentau încărcături virale de la 10 la 10.000 de ori mai mari la şoarecii umanizaţi decât la virusul iniţial prelevat de la lilieci şi pe baza căruia au construit noile variante”, spune Ebright.

Alina Chan, biolog molecular la Broad Institute, a spus că documentele arată că EcoHealth Alliance are motive să ia în serios teoria scurgerii din laborator.

În această propunere, ei subliniază, de fapt, că știu cât de riscantă este această muncă. Ei continuă să vorbească despre oameni care ar putea fi mușcați – și au ținut evidența tuturor celor care au fost mușcați”, a spus Chan, care a continuat.

Citește și:  Coronavirus: Bulgaria reintroduce obligativitatea purtării măştilor sanitare, după o creştere a numărului de cazuri de infectare

Are EcoHealth aceste evidențe? Iar dacă nu, cum pot exclude un accident survenit în urma cercetării?”.

Trump a întrerupt subvenţia

Subvenția a fost acordată inițial pentru o perioadă de cinci ani – din 2014 până în 2019. Finanțarea a fost reînnoită în 2019, dar a fost întreruptă de administrația Trump în aprilie 2020.

Dar Institutul Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase a declarat că a optat să nu semnaleze subvenţia Alianţei EcoHealth deoarece proiectul „nu a implicat îmbunătăţirea patogenităţii sau a transmisibilităţii virusurilor studiate”.

Biden a dat vina pe China pentru că nu a publicat date esențiale, dar și guvernul american a întârziat să publice informații. The Intercept a solicitat inițial propunerile în septembrie 2020.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 3

Close