Europa

Portugalia, plasată de ANGLIA pe ‘lista roşie’ a ţărilor cu risc epidemiologic ridicat

Marea Britanie a eliminat joi Portugalia de pe ”lista verde” ce cuprinde ţările pentru care persoanele venite din acestea nu sunt obligate să intre în carantină, decizie luată din cauza creşterii numărului cazurilor de COVID-19 în Portugalia şi a riscului reprezentat de o mutaţie a variantei indiene a coronavirusului, a declarat ministrul britanic al transporturilor, Grant Shapps, relatează Reuters, potrivit agerpres .

”De la ultima analiză, rata de pozitivare (a testelor pentru COVID-19) aproape s-a dublat în Portugalia. Şi (…) există acolo un fel de mutaţie din Nepal a aşa-numitei variante indiene care a fost detectată şi pur şi simplu nu ştim potenţialul ei de a fi o mutaţie care să învingă vaccinurile”, a explicat oficialul britanic.

Anunţul a fost primit cu dezamăgire de companiile aeriene, dar şi de guvernul portughez, al cărui Minister de Externe a susţinut că nu înţelege ”logica” din spatele deciziei guvernului de la Londra.

Pe de altă parte, Marea Britanie, care se confruntă ea însăşi cu răspândirea variantei indiene a coronavirusului, a introdus joi pe ”lista roşie” a ţărilor cu risc epidemiologic ridicat încă şapte ţări, printre care se numără şi Egipt.

Citește și:  Brexit fără acord: Sute de TIR-uri stau la coadă pentru a intra în Marea Britanie
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close