World

Noua Albă ca Zăpadă e progresistă: „Nu va fi salvată de prinţ şi nu va visa să îşi găsească adevărata iubire”. Bună de „sclavă” la o corporație

Noul remake Disney al filmului „Albă ca Zăpada” a fost aspru criticat de fiul celui care a regizat filmul original din 1937, el acuzând ideologia „woke” pentru distrugerea unei povești clasice.

Tatăl său, pe nume tot David Hand, şi Walt Disney „s-ar fi răsucit în mormânt” dacă studioul le-ar fi „distrus” creaţia, a afirmat el într-un interviu publicat vineri în ziarul britanic The Telegraph.

În această nouă adaptare a poveştii fraţilor Grimm, cei şapte pitici au fost înlocuiţi de „creaturi magice”. Filmul nu va fi o poveste de dragoste şi o va prezenta pe Albă ca Zăpada ca pe o eroină feministă: „Nu va fi salvată de prinţ şi nu va visa să îşi găsească adevărata iubire”, a declarat Rachel Zegler anul trecut într-un interviu pentru Entertainment Weekly, în care a afirmat că şi prima versiune i s-a părut „foarte învechită”.

„Mi-e teamă de ceea ce vor face cu primele filme [Disney]. Gândirea lor este atât de radicală în zilele noastre. Ei schimbă poveştile. Schimbă raţionamentul personajelor”, a spus David Hand Jr, care a lucrat la Disney în anii 1990.

El a continuat: „Nu mai seamănă cu poveştile originale. Inventează noi wokes şi asta nu-mi place foarte mult. Mi se pare chiar jignitor. Nu există niciun respect pentru munca lui Disney şi pentru munca tatălui meu”.

În opinia sa, Disney „nu ar trebui să ia un clasic şi să îl rescrie. Să ia altceva. Să inventeze personaje noi. Dacă vreţi să faceţi asta, bine, dar nu distrugeţi un clasic sau o operă de artă”.

Citește și:  Preţurile petrolului au scăzut vineri, cât şi pe ansamblul acestei săptămâni

Peter Dinklage, un actor cu nanism, acuzase Disney într-un podcast din 2022 de „ipocrizie” şi „mers înapoi” pentru că a ales să facă o versiune live-action a clasicului său „Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici”.

„Pe de o parte, sunteţi progresişti [prin angajarea unei actriţe de origine columbiană, n.r.], iar pe de altă parte, încă împingeţi această nenorocită de poveste înapoiată cu şapte pitici care trăiesc împreună într-o peşteră – dar ce faceţi? Nu am făcut nimic pentru a promova cauza în felul meu mic? Cred că nu sunt suficient de puternic”.

„Pentru a evita întărirea stereotipurilor din filmul de animaţie original, adoptăm o abordare diferită cu aceste şapte personaje şi ne-am consultat cu membrii comunităţii piticilor”, a răspuns Disney într-un comunicat.

Acest nou film va fi regizat de Marc Webb („The Amazing Spider-Man”). Rachel Zegler va juca alături de Gal Gadot, care a obţinut rolul mamei vitrege malefice. Lansarea este programată pentru 20 martie 2024.

Articole similare

Leave a Reply

Close