Europa

Norvegia va relaxa treptat restricțiile, în funcție de rata infectării

Norvegia speră să relaxeze gradual numeroase restricţii legate de pandemia de COVID-19 până la finalul lunii iunie, dar înainte de a face acest lucru trebuie să consemneze o scădere a ratei de infectare şi a spitalizărilor, a anunţat miercuri premierul Erna Solberg în parlament, transmit Reuters şi AFP, via agerpres.

Solberg a prezentat un plan în patru etape pentru relaxarea restricţiilor din Norvegia şi a afirmat că primele trei etape ar putea fi încheiate la finalul lunii iunie, posibil ridicarea numeroaselor restricţii asupra circulaţiei înaintea vacanţei de vară, cu excepţia cazului în care situaţia epidemiologică nu va permite acest lucru.

Ea nu a precizat cât va dura a patra etapă, care va conţine totuşi unele restricţii, ca reguli de distanţare fizică şi carantină pentru persoanele sosite din anumite regiuni ale lumii.

”Înainte de redeschidere trebuie să vedem rate de infectare mici şi stabile. Este important ca numărul spitalizărilor să scadă faţă de nivelul de astăzi”, a explicat şefa executivului norvegian.

Estimarea optimistă a guvernului este că până la 31 iulie vor putea fi vaccinate cu prima doză anti-COVID-19 toate persoanele în vârstă de cel puţin 18 ani.

Norvegia a avut una dintre cele mai mici rate de infectare cu COVID-19 din Europa de la începutul pandemiei anul trecut, dar în martie acest an a înregistrat o creştere rapidă a numărului persoanelor spitalizate, pe fondul manifestării variantelor mai contagioase ale coronavirusului.

Rata de incidenţă a coronavirusului în Norvegia este de 2,367 la 1.000 de locuitori, potrivit Centrului european pentru prevenirea şi controlul bolilor (ECDC). 

Citește și:  20% dintre britanici cred că EVREII au creat CORONAVIRUSUL
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close