Norvegia va acorda prioritate refugiaților lesbieni, gay, bisexuali și transgender – Europa News
Europa

Norvegia va acorda prioritate refugiaților lesbieni, gay, bisexuali și transgender

Guvernul norvegian a confirmat că va acorda prioritate refugiaților din categoria „minorităților sexuale”, informează Euronews. Conform regulilor anterioare, femeile și copiii vulnerabili aveau prioritate.

Refugiații LGBT+ vor primi, pentru prima dată, prioritate atât ca grup, cât și ca persoane fizice atunci când Norvegia îi va selecta pentru transferuri potrivit,tribuna.us

Noile reguli se vor aplica numai pentru transferarea refugiaților dintr-o țară de azil în alta, pentru relocarea permanentă. Aceste noi reguli sunt motivate, potrivit declarațiilor guvernului norvegian, de faptul că „minoritățile sexuale” sunt persecutate sau discriminate, fără a indica exact țările și guvernele care aplică aceste măsuri.

Norvegia ocupă locul cinci în Europa în ceea ce privește alinierea ideologică și politică cu „minoritățile sexuale” LGBT+.

În 2020, Norvegia și-a setat o cotă de 3000 de refugiați pe care îi va asimila pe an. Aparent, alegerea tipului de refugiați nu ține cont de realitatea tragică pe care  majoritatea refugiaților, indiferent de culoare, sex, origine, o trăiește astăzi pe glob.

Citește și:  Premierul polonez, aşteptat joi la Budapesta pentru discuții cu Viktor Orban
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close