Europa

Norvegia OPREŞTE a doua doză de vaccin la copii

Asculta informatia

Norvegia opreşte vaccinarea copiilor de 12-15 ani cu a doua doză de vaccin împotriva Covid-19 până la apariţia mai multor informaţii privind siguranţa acestora, parţial din cauza unui efect secundar rar care implică inflamaţia inimii, au anunţat vineri autorităţile din sectorul sanitar, transmite Reuters.

Până în prezent, țara nordică a recomandat minorilor utilizarea vaccinului Pfizer (PFE.N) / BioNTech (22UAy.DE).

Ministerul Sănătății a spus că nu există urgență, dat fiind că copiii au un risc scăzut de a se îmbolnăvi grav de COVID-19 și pentru că o singură doză de vaccin oferă o rată de protecție de 85% împotriva bolii timp de până la 16 săptămâni.

„O a doua doză de vaccin este, de asemenea, legată de un risc mai mare de pericardită și miocardită, în special în rândul bărbaților și băieților tineri”, a declarat Institutul Norvegian de Sănătate Publică (FHI) într-un comunicat.

Pericardita este inflamația mucoasei exterioare a inimii, în timp ce miocardita este inflamația mușchiului inimii.

FHI va evalua din nou situația la începutul anului 2022, după ce va aduna mai multe informații din studiile care se desfășoară în prezent la nordici, a spus acesta.

Mișcarea Norvegiei este asemănătoare cu cea a Marii Britanii, care a decis în septembrie că această grupă de vârstă va primi o singură doză deocamdată.

Separat, Norvegia a declarat că va dona peste 620.000 de doze de vaccinuri Moderna (MRNA.O) pe care nu le mai folosește. Dozele nu vor fi administrate prin mecanismul COVAX, ci prin intermediul Uniunii Europene către țări terțe.

Citește și:  SOCANT: Copii mici, duși într-un club LGBT să vadă cum dansează TRAVESTITII

Norvegia, care nu este membră a UE, face parte din piața unică europeană și și-a primit vaccinurile împotriva COVID-19 prin intermediul UE.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close