Europa

NORVEGI: Atacul cu arcul a fost un ACT TERORIST

Asculta informatia

Atacul cu arcul soldat cu cinci morţi în Norvegia pare în acest stadiu un „act terorist”, au apreciat joi serviciile de securitate norvegiene (PST), care nu au ridicat totuşi nivelul de ameninţare teroristă în ţară din această cauză, relatează AFP, potrivit agerpres.

Evenimentele survenite miercuri seara la Kongsberg, oraş din sud-estul Norvegiei, „au aparenţele unui act terorist în acest stadiu, dar ancheta va clarifica mai mult ce anume le-a motivat”, a indicat PST într-un comunicat.

Bărbatul reţinut, care şi-a recunoscut faptele, potrivit anchetatorilor, este un danez de 37 de ani, convertit la islam şi suspectat în trecut de radicalizare, anunţase puţin mai devreme în cursul zilei poliţia norvegiană.

El „este cunoscut de PST”, a confirmat serviciul de securitate internă, care a refuzat totuşi să ofere detalii.

Serviciul norvegian a lăsat totuşi neschimbat nivelul său de alertă privind ameninţarea teroristă în ţară, acesta fiind considerat ca „moderat”.

„Potrivit analizei noastre, ceea ce s-a petrecut miercuri la Kongsberg nu schimbă stadiul de ameninţare la nivel naţional”, a indicat el.

Presupusul autor, al cărui nume nu a fost făcut public, urmează să fie prezentat unui judecător vineri şi să fie supus unui examen psihiatric, potrivit autorităţilor.

Citește și:  Ungaria va răspunde ‘atacurilor fără precedent venite de la Bruxelles’
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 2 =

Close