Rusia

Noile revendicări ale Rusiei pentru a opri războiul din Ucraina: ‘Condițiile le considerăm minime!’

Asculta informatia

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov și-a exprimat speranța că „operațiunea specială rusă” în Ucraina se va încheia cu semnarea unor documente, care să abordeze chestiunile privind statutul neutru al Ucrainei, securitatea și legea privind limba rusă.

„În ceea ce privește dialogul intra-ucrainean, probabil că aceasta este încă treaba ucrainenilor. După ce operațiunea noastră se va finaliza și se va încheia, sper, cu semnarea unor documente cuprinzătoare pe problemele pe care le-am menționat – problemele de securitate. , statutul neutru al Ucrainei cu garanții ale siguranței acesteia. Și, bineînțeles, aducerea cadrului legislativ privind limba rusă, învățământul rus și mass-media rusă într-o normă civilizată “, a spus el sâmbătă, informează TASS.

Lavrov a adăugat că se poate simți cum Washingtonul pune presiune asupra delegației ucrainene în negocierile cu Rusia.

„[Președintele ucrainean Volodimir] Zelensky a propus negocieri, a fost de acord președintele nostru. Negocierile sunt în desfășurare, deși delegația ucraineană, în general, le-a început cu deservirea unui număr, apoi dialogul s-a îmbunătățit, deși se simte constant că delegația ucraineană este ‘ținut de mână’, cel mai probabil, americanii, nepermițând să fie de acord cu acele cerințe pe care le consider absolut minime. Cu toate acestea, procesul este în derulare”, a spus ministrul.

Citește și:  Curtea Penală Internaţională emite un mandat de ARESTARE împotriva lui Putin pentru presupuse crime de război
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

29 + = 37

Close