Marea BritanieReligie

Noi tendințe ale creștinismului în ANGLIA

Asculta informatia

Deși secolul 21 are doar 20 de ani, schimbarea este deja semnul distinctiv al scenei bisericești din Marea Britanie. Înainte de anul 2000, evaluarea generală a bisericii era rezumată într-un singur cuvânt: „Declin”. Acum situația este alta.

Anglicanii într-adevăr au înregistrat o scădere a numărului de membri și a prezențelor obișnuite duminica la slujbe, la fel și biserica Romano-Catolică, Baptistă, Metodistă iar biserica Presbiteriană a cunoscut cel mai mare declin.

Surpriza studiului este dată de ortodocși, care au crescut ca număr în Marea Britanie, ca urmare a migrației, în special a rușilor și românilor. Cea mai mare creștere a înregistrat-o mișcarea penticostală și grupurile neafiliate. Bisericile penticostale din Marea Britanie au explodat în ultimii 20 de ani, de la 2.500 de congregații în anul 2000 la 4.200 biserici în anul 2020. Creșterea se datorează în primul rând emigrației din zona africană.

Bisericile au suferit multe lovituri în ultimele decenii, dar acum se așteaptă la oportunități post-COVID. Cuvântul „oportunitate” este posibil să caracterizeze următorul deceniu.

Știre prezentată în cadrul ediției din 28 octombrie 2021 a grupajului informativ AO NEWS.

Citește și:  Hristos transgender la Muzeul Bibliei
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close