Romania

Noi relaxări în România, discutate joi. Fără certificat verde la mall!

Asculta informatia

Comitetul Național pentru Situații de Urgență dezbate joi o propunere care ar duce la relaxarea uneia dintre restricțiile pandemice. Astfel, propunerea este ca persoanele fără certificat verde (vaccinare, trecere prin boală sau test negativ) să poată intra în supermarketurile din interiorul centrelor comerciale.

Condiția pentru această relaxare a măsurilor este ca în respectivele mall-uri să stabilească culoare dedicate și controlate, cu asigurarea unei suprafețe de minim 4 metri pătrați raportat la suprafața destinată vânzării, pentru fiecare persoană.

De asemenea, în aceste centre ar urma să fie limitat numărul coșurilor de cumpărături la numărul maxim de persoane ce pot avea acces în respectivul supermarket.

Reamintim că certificatul verde COVID a devenit obligatoriu pentru intrarea în mall-uri în toamna anului trecut, în luna octombrie. Existența unor supermarketuri care funcționau în incinta mall-urilor a născut numeroase discuții, multe persoane fără certificat arătându-se nemulțumite că nu pot intră să cumpere alimente.

Citește și:  Poliţia de Frontieră: Aproximativ 7.500 de ucraineni au intrat luni în România

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

83 + = 87

Close