Israel

Noi proteste împotriva premierului Netanyahu la Tel Aviv. Zeci de arestări

Poliţia a arestat peste 30 de persoane la Tel Aviv în legătură cu protestele împotriva premierului Benjamin Netanyahu, în pofida restricţiilor contestate la dreptul de a demonstra, relatează dpa, via agerpres.

Potrivit organizatorilor, circa 100.000 de persoane au protestat pe străzi şi în intersecţii în întreaga ţară de sâmbătă seară, la apus, după ce noile restricţii sanitare care limitează protestele la maximum 20 de persoane la o distanţă de un kilometru pătrat de locuinţă au intrat în vigoare.

Netanyahu a impus restricţiile în cadrul unei izolări naţionale pentru limitarea răspândirii accelerate a COVID-19.

Criticii au apreciat că decizia este una anti-democratică şi îl acuză pe premier că încearcă să reprime mişcarea de protest împotriva sa, în contextul în care este judecat pentru corupţie.

Din iunie, zeci de mii de israelieni au protestat în fiecare sâmbătă noapte în faţa reşedinţei premierului din Ierusalim. După ce s-au interzis deplasările, oamenii s-au adunat în localităţile natale din întreaga ţară.

Distanţarea socială a fost respectată şi aproape toţi participanţii la proteste au purtat măşti.

În centrul Tel Aviv, poliţia a dispersat un protest mai amplu despre care agenţii au anunţat la megafoane că este „ilegal” pentru că numărul participanţilor era mai mare decât limita permisă.

Poliţia a anunţat că a arestat 38 de persoane, majoritatea în Tel Aviv.

Mişcarea de protest Steagul Negru susţine că în jur de 100.000 de persoane au demonstrat în întreaga ţară. Ei cer ca Netanyahu, care susţine că este nevinovat de acuzaţiile care i se aduc, să se retragă din funcţie până când îşi va dovedi nevinovăţia în instanţă. De asemenea, ei au condamnat modul în care premierul a gestionat al doilea val al pandemiei.

Citește și:  Netanyahu lansează un apel la calm după violenţele din Ierusalim
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close