RusiaUcraina

Noi negocieri între Rusia și Ucraina ar putea avea loc săptămâna viitoare

Asculta informatia

Noi negocieri între Rusia și Ucraina ar putea avea loc săptămâna viitoare, potrivit lui Mykhailo Podoliak, consilier al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, informează mediafax.

„Va fi programată o întâlnire, cea de-a patra rundă de negocieri. Ar putea fi mâine, poimâine”, a declarat Podoliak pentru Belta, agenția de presă de stat din Belarus, duminică.

„Există diverse propuneri pe masa de negocieri acum, sunt multe, există o duzină de propuneri, inclusiv cu privire la un acord politic și, cel mai important, cu privire la un acord militar. Mă refer la o încetare a focului, o formulă de încetare a focului și retragerea trupelor”, a spus el.

„Probabil că nu este necesar să mergem mai departe și să purtăm doar conversații. Am discutat toate problemele, acum încercăm să împachetăm aceste probleme în formate legale”, a spus Podoliak.

Sâmbătă, Podoliak a postat pe Twitter o actualizare a discuțiilor.

„Negocierile cu delegația RF [Federația Rusă] sunt acum în curs de desfășurare într-un format video continuu. Au fost create subgrupuri speciale de lucru”, a scris el. „Pozițiile Ucrainei sunt determinate de directivele anterioare”.

Citește și:  Turcia acuză SUA şi alte state NATO că doresc ca războiul din Ucraina să continue
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close