Noi manifestaţii la Bruxelles împotriva restricţiilor antiepidemice – Europa News
Belgia

Noi manifestaţii la Bruxelles împotriva restricţiilor antiepidemice

Sute de manifestanţi fără măşti au protestat sâmbătă la Bruxelles, în apropierea instituţiilor Uniunii Europene, scandând ‘Libertate!’, împotriva restricţiilor impuse pentru combatarea pandemiei de COVID-19, relatează AFP, potrivit agerpres.

Manifestaţia a început într-un parc din Bruxelles şi s-a îndreptat spre piaţa unde află birourile UE, inclusiv sediul Comisiei Europene.

Poliţia a interzis accesul în piaţă, desfăşurând sârmă ghimpată, şi o linie de 40 de agenţi în ţinută antirevoltă i-a împiedicat pe manifestanţi să se apropie. Protestatarii s-au dispersat în calm după circa patru ore.

‘Nu există corona(virus). Este doar gripă’, a spus pentru AFP o manifestantă în vârstă de 48 de ani, Miriam.

Asemeni multor persoane din mulţime, şi ea este originară din Ţările de Jos. ‘Belgia traversează o perioadă dificilă şi mă aflu aici pentru copiii mei’, a explicat ea.

O altă manifestantă, o belgiancă de vreo 20 de ani care a refuzat să-şi spună numele, a declarat apropo de echipamentul poliţiei antirevoltă: ‘E război ce vor ei – uitaţi-vă la ei şi uitaţi-vă la noi’, a spus ea, arătând spre îmbrăcămintea de vară pe care o purta.

Belgia a început relaxarea restricţiilor în vigoare de şapte luni, în contextul în care ritmul de vaccinare s-a accelerat, iar numărul de infectări şi spitalizări scade lent.

Cu toate acestea, portul măştii rămâne obligatoriu, inclusiv în aer liber, şi, chiar dacă terasele restaurantelor sunt deschise, numărul persoanelor ce se pot aduna la exterior şi la interior este limitat.

Citește și:  Belgia: În 5 ianuarie se va începe campania de vaccinare anti-COVID-19
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close