Nigeria: Zeci de elevi au fost RĂPIȚI dintr-o școală – Europa News
Africa

Nigeria: Zeci de elevi au fost RĂPIȚI dintr-o școală

Un nou atac a avut loc în cursul nopţii de marţi spre miercuri la o şcoală din Nigeria, scena unui eveniment similar la sfârşitul anului trecut, relatează  agerpres.

Patruzeci şi două de persoane, între care 27 de elevi, au fost răpite în atacul de la internatul colegiului guvernamental de ştiinţe din Kagara, în zona vest-centrală a ţării, a declarat pentru AFP un reprezentant al guvernului local. Un elev a fost ucis în atac, a menţionat acesta.

În momentul atacului, în şcoală se aflau 650 de elevi, iar răpitorii au luat cu ei 27 de elevi, trei cadre didactice şi 12 membri ai familiilor acestora, a mai spus el.

Preşedintele nigerian Muhammadu Buhari a condamnat acţiunea şi a ordonat o operaţiune de salvare.

În Nigeria, unde sunt active şi grupări militante islamiste ca Boko Haram şi o aripă a Statului Islamic, au loc frecvent asemenea răpiri, având ca autori de cele mai multe grupuri armate care cer bani în schimbul eliberării ostaticilor.

Acum două luni, aproape 350 de elevi au fost răpiţi de la un liceu din statul nord-vestic Katsina, ulterior salvaţi de forţele de securitate.

În 2014, Boko Haram a răpit peste 270 de eleve din oraşul Chibok, peste 100 dintre acestea fiind probabil încă în captivitate.

Citește și:  Peste 500 de migranţi, interceptaţi în ultimele 24 de ore în Marea Mediterană, au fost returnaţi în Libia
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close