Africa

NIGERIA: Un copil din trei ‘MOARE de SETE

Asculta informatia

În Nigeria, cea mai populată ţară din Africa, aproape o treime din totalul copiilor nu dispun de suficientă apă pentru a-şi acoperi nevoile zilnice, a avertizat luni UNICEF într-un comunicat publicat cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, informează AFP, si agerpres.ro

„Peste 1,42 miliarde de persoane din lume, inclusiv 450 de milioane de copii, trăiesc în zone unde accesul la apă este foarte preocupant sau extrem de preocupant”, potrivit celor mai recente date colectate de Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF).

Aceste cifre „sunt deosebit de îngrijorătoare” în Nigeria, unde 26,5 milioane de copii, care reprezintă 29% din toţi copiii ţării, nu dispun de un acces suficient la apă pentru a-şi acoperi nevoile zilnice, se arată în comunicat.

În plus, 86% dintre nigerieni nu au acces la apă de calitate.

Or, consecinţele asupra educaţiei şi sănătăţii copiilor sunt grave: „Când fântânile seacă, copiii lipsesc de la şcoală pentru a merge să caute apă. Atunci când secetele reduc rezervele de hrană, copiii suferă de malnutriţie şi de întârzieri de creştere”, a declarat Peter Hawkins, reprezentant UNICEF în Nigeria.

„Când sunt inundaţii, copiii sunt victimele bolilor transmise prin apă. Iar când apa nu este disponibilă, copiii nu se pot spăla pe mâini pentru a se proteja de boli”, a explicat el.

„Criza globală a apei nu va veni în viitor – este deja aici, iar copiii sunt primele victime”, a avertizat Hawkins.

Şi în ţări precum Afganistan, Etiopia, Pakistan şi Sudan, accesul copiilor la apă este unul deosebit de preocupant, precizează UNICEF.

Citește și:  Cuplurile SODOMITE din Israel pot deveni părinţi cu ajutorul unei mame-surogat
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

60 − 59 =

Close