Africa

Nigeria: ATAC cu bombă! 3 oameni au murit şi alţi 19 sunt grav răniţi

Asculta informatia

Cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa şi 19 au fost grav rănite marţi după ce o bombă a explodat într-un bar din nord-estul Nigeriei, a făcut cunoscut poliţia, citată de AFP, potrivit agerpres.

Dispozitivul exploziv a fost detonat în timp ce numeroase persoane erau adunate într-un bar frecventat pentru băuturile sale artizanale, în apropierea unei pieţe de vite din satul Iware, în statul Taraba.

„Trei persoane au fost ucise şi 19 au fost grav rănite în explozie”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliţiei statului Taraba, Usman Abdullahi.

„Explozivul a fost plantat de persoane care nu au fost identificate deocamdată”, a continuat Usman Abdullahi, adăugând că o anchetă este în curs pentru „a-i demasca pe autorii acestui act josnic”.

Statul Taraba, ca multe state din nord-vestul şi din centrul ţării, este scena unor bande criminale, numite local „bandiţi”, care atacă satele, jefuiesc, răpesc şi ucid locuitorii.

Deşi rezidenţii au dat vina pentru noul atac pe „bandiţi”, Usman Abdullahi a spus că este încă prematur „să arătăm vinovaţii cu degetul”.

Folosirea explozivilor de către aceste grupuri criminale este, totuşi, rară şi aminteşte mai mult de modul de operare al jihadiştilor care trăiesc în nord-est, cunoscuţi în special pentru că au atacat baruri în trecut.

Bandele criminale, pe de altă parte, acţionează din motive financiare fără revendicări ideologice. Dar infiltrarea jihadiştilor în interiorul lor suscită numeroase îngrijorări.

La sfârşitul lui martie, indivizi înarmaţi au lansat un atac major asupra unui tren, făcându-l să deraieze cu ajutorul explozibililor.

Cel puţin opt persoane au fost ucise în atac şi un număr semnificativ de pasageri au fost răpiţi de atacatorii care au vizat compartimentul VIP al trenului.

Citește și:  42 de migranți au murit după ce o navă s-a scufundat la scurt timp după ce a plecat de pe coasta Saharei Occidentale

Potrivit autorităţilor, jihadişti şi bandiţi s-au asociat pentru a efectua acest atac.

Bandiţii, desemnaţi drept „terorişti” de autorităţi încă de la începutul anului, operează din tabere ascunse într-o pădure vastă care se întinde peste statele Zamfara, Katsina, Kaduna şi Niger. 

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

45 + = 48

Close