AfricaReligie

NIGERIA: 27 de creștini au fost uciși de păstorii Fulani

Asculta informatia

În statul Kaduna din Nigeria, păstorii Fulani și alți teroriști au ucis 27 de creștini în două atacuri pe 10 și 14 martie.

Pe 14 martie, în satul Langson, 10 creștini au fost uciși. Alte zeci au fost rănite. Sam Achie, președintele asociației de dezvoltare comunitară din regiune, denunță „atacurile recurente împotriva creștinilor nevinovați” și provoacă guvernul. El susține că „guvernul îi cunoaște și știe unde sunt”.

„Îndemn guvernul să coreleze cuvintele cu faptele în arestarea făptuitorilor, deoarece guvernul îi cunoaște și știe unde sunt. Solicit guvernului nigerian să trimită de urgență mai mulți ofițeri de securitate în zona administrației locale din Zangon Kataf  pentru a opri atacurile recurente asupra creștinilor nevinovați ale căror vieți și proprietăți sunt distruse fără un motiv justificat”.

În Ungwan Wakili, 17 creștini au murit pe 10 martie. Joshua Solomon, un localnic care și-a pierdut membri ai familiei în atac, depune mărturie pentru Morning Star News .

“Casa familiei mele din sat a fost atacată de teroriști și păstorii înarmați. Casa a fost incendiată și nimeni nu a rămas în viață. Mi-au ucis toți membrii familiei.”

Barnabas Tonak, un rezident local și-a pierdut mama și un cumnat împreună cu cei doi copii ai săi în atac. „Pe lângă uciderea poporului nostru, acești păstori în trecut ne-au distrus în mod deliberat fermele și culturile”, a spus el.

În decembrie 2022 USCIRF  Comisia Americană pentru Libertatea Religioasă Internațională, a denunțat „încălcări deosebit de grave ale libertății religioase” în Nigeria.

Citește și:  Departament al Vaticanului și-a cerut scuze pentru că „a provocat durere comunități SODOMITE"
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 + 4 =

Close