Africa

Nigeria: 11 creştini ucişi şi un preot răpit în Ajunul Crăciunului

Pemi – un sat majoritar creştin – aflat pe teritoriul statului Borno din Nigeria a fost atacat în Ajunul Crăciunului, mai mulţi creştini fiind ucişi, conform AFP News.

De asemenea o biserică a fost incendiată şi un preot răpit.

Atacul a fost executat cel mai probabil de catre Boko Haram, o grupare teroristă care terorizează comunitățile creștine din nord-estul Nigeriei de ani de zile.

Un lider local a declarat pentru AFP News că persoane înarmate au intrat în sat pe motociclete şi cu camionete şi au deschis focul la întâmplare.

„Teroriştii au ucis ucis 7 oameni, au ars 10 case şi au jefuit proviziile de hrană care erau destinate pentru a fi distribuite locuitorilor din sat pentru a sărbători Naşterea Domnului,” a declarat Abqaku Kabu, lider al unei miliții locale.

Illia Djadi , un analist Open Doors, a declarat pentru Christian Today cu mai multe zile înainte de atac, că mulţi creştini din Nigeria se tem că ar putea fi atacaţi în timpul Sărbătorii Crăciunului.

„Creştinii se aşteptau să fie atacaţi, pentru că este vorba despre comunicare,” a spus el.

„Aceşti terorişti sunt bine organizaţi şi comunicarea este importantă pentru ei. Ei au răpit copii de şcoală din statul Katsina, statul din care provine preşedintele  Buhari, în timp ce acesta era în vizită acolo.

Vezi continuarea informatiei pe: https://www.stiricrestine.ro/2020/12/27/11-crestini-ucisi-si-un-preot-rapit-in-ajunul-craciunului-in-nigeria/

Citește și:  Biserica Catolică din Polonia a primit, începând din 2018, câteva sute de plângeri pentru agresiuni sexuale
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close