Africa

Niger: Trei zile de doliu naţional după atacul jihadist soldat cu 100 de morţi

Nigerul a decretat trei zile de doliu naţional şi va consolida dispozitivul de securitate în zona din apropierea frontierei cu Mali după atacul de sâmbătă soldat cu 100 de morţi, a declarat luni ministrul nigerian de interne, Alkache Alhada, relatează  agerpres.   

”Am decretat trei zile de doliu naţional (…), la nivel de securitate vom consolida dispozitivul” şi ”vom organiza forumuri” pentru ”a preveni conflictele intracomunitare”, a afirmat ministrul la încheierea unui consiliu de securitate naţional excepţional. De asemenea, el a promis că vor fi donate alimente populaţiilor afectate de atac, cel mai grav comis de jihadişti împotriva civililor din Sahel.

O sută de persoane au fost ucise sâmbătă în atacuri comise în două sate din vestul Nigerului, în ceea ce ar putea fi cel mai grav masacru împotriva civililor în această ţară vizată de grupări jihadiste, aminteşte AFP, citând un responsabil local.

Cele două sate sunt situate la circa 120 km nord de capitala Niamey, în regiunea Tillabéri, frontalieră cu Mali şi Burkina Faso. Regiunea este vizată cu regularitate în ultimii ani de atacuri ale unor grupări jihadiste.

Citește și:  OMS: Bilanţul deceselor provocate de malarie îl va depăşi pe cel cauzat de COVID-19 în Africa Subsahariană
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close