Romania

Nicolae Ciucă şi-a dat demisia: „Închei activitatea de prim ministru al României”. Guvernul României, în aer!

Conform unor surse politice, Nicolae Ciucă și-a dat, luni, demisia, spun surse politice. Decizia vine în contextul în care criza din Educație a fost soluționată, la aproape patru săptămâni după ce profesorii au refuzat să mai intre la ore.

Update ora 16.40: Nicolae Ciucă a admis că-şi prezintă demisia.

Astăzi a venit momentul în care închei activitatea de prim ministru al României. În felul acesta, în cadrul discuțiilor pe care le-am avut la nivelul coaliției, odată ce am să merg să îmi depun mandatul la președintele României, la nivelul coaliției încep procedurile pentru efectuarea rocadei.

Ceea ce este important de subliniat este faptul că imediat după aceasta vom avea un guvern interimar, care va funcționa până în momentul în care se va finaliza învestirea unui nou Guvern, care sperăm să fie învestit până la finele săptămânii.

Noi ne-am propus ca până joi guvernul să fie învestit și în felul acesta să putem să ne ocupăm în continuare de problemele care sunt prioritare atât prin programul de guvernare cât și pentru tot ceea ce înseamnă guvernarea unei țări”, a declarat Ciucă.

El urmează să facă oficial anunțul, în cadrul unei conferințe de presă. El și-a depus deja demisia la Secretariatul General al Guvernului. În locul lui va fi numit liderul PSD, Marcel Ciolacu.

Ultimul discurs de premier

La începutul ultimei sale ședințe de Guvern de luni, Nicolae Ciucă a vorbit despre rezolvarea crizei din Educație și a făcut un scurt bilanț al mandatului său la conducerea Palatului Victoria.

Citește și:  Sondaj ActiveNews: VREȚI SĂ-L DEMITEȚI PE ARAFAT? Ion Cristoiu: De ce nu-și taie Arafat gâtul lui decât să ne taie nouă microfoanele? VIDEO / VOTAȚI AICI!

Acum, funcţia de premier ar urma să ajungă la preşedintele PSD Marcel Ciolacu, în urma nominalizării sale de către preşedintele Klaus Iohannis.

Partidele din coaliţie nu s-au înţeles deocamdată asupra formulei noului Executiv şi nu se ştie nici dacă UDMR va rămâne în actuala formulă guvernamentală, în condiţiile în care nu renunţă la portofoliului Dezvoltării.

PSD şi PNL trebuie să negocieze şi alte portofolii importante, precum Transporturile, social-democraţii dorind să păstreze portofoliul pentru Sorin Grindeanu, deşi în înţelegerea iniţială, acest minister ar fi trebuit să treacă la PNL

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close