America

New York: Masca NU va mai fi obligatorie în şcoli

Asculta informatia

Statul New York va ridica obligativitatea purtării măştii în şcoli şi în instituţiile de îngrijire a copiilor miercuri, 2 martie, a declarat duminică guvernatoarea Kathy Hochul, menţionând o scădere importantă a cazurilor de COVID-19, informează Reuters, potrivit agerpres.

„Nu a fost întotdeauna uşor, însă elevii, profesorii şi părinţii şi-au intensificat lupta împotriva acestei pandemii”, a scris Hochul duminică pe Twitter. „Am atins aceasta etapă extraordinară datorită efortului vostru susţinut”, a mai spus ea.

Noile reguli survin după ce Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA au relaxat vineri recomandările privind utilizarea măştilor sanitare anti-COVID-19 în spaţiile închise în cea mai mare parte a ţării.

Cele mai recente recomandări ale CDC în şcoli prevedeau purtarea măştii în interior doar în zonele cu transmitere ridicată a COVID-19, în loc de purtarea universală a măştii.

Rata de testare pozitivă în New York pe o medie de şapte zile a fost de 1,9% vineri, potrivit Departamentului de Sănătate, în scădere de la peste 20% la începutul lunii ianuarie.

Comitatele şi oraşele pot solicita în continuare purtarea măştilor în şcoli. Primarul oraşului New York, Eric Adams, a declarat duminică că oraşul va ridica obligativitatea purtării măştii în şcoli pe 7 martie dacă nu vor exista creşteri neprevăzute ale cazurilor de COVID-19 până vineri.

„Şcolile noastre au fost printre cele mai sigure locuri pentru copiii noştri de la începutul pandemiei şi vom continua să luăm deciziile adecvate de sănătate publică pentru a ne ţine copiii în siguranţă, inclusiv prin punerea la dispoziţie a măştilor pentru orice copil sau membru al personalului didactic care doreşte să le poarte în continuare”, a afirmat Adams într-un comunicat.

Citește și:  Expert în boli infecțioase din Suedia: „foarte periculos” dacă oamenii cred că purtarea măstilor va opri răspândirea coronavirusului
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 2 = 1

Close