Turcia

NATO trimite containere pentru amenajarea de locuinţe temporare în Turcia

Alianţa Nord-Atlantică trimite în Turcia aproximativ 1.000 de containere pentru amenajarea de locuinţe temporare pentru cel puţin 4.000 de persoane rămase fără locuinţe în urma cutremurelor devastatoare care au lovit regiunea de frontieră turco-siriană în urmă cu două săptămâni, informează luni dpa, potrivit agerpres.

O primă navă comercială având la bord 600 de containere a părăsit portul italian Taranto duminică seara, a anunţat NATO într-un comunicat. Containerele sunt aşteptate să sosească în oraşul de coastă turcesc Iskenderun, în provincia Hatay, săptămâna viitoare, potrivit comunicatului.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a vizitat joi Ankara şi regiunea afectată de cutremur şi a promis sprijin suplimentar.

Aproximativ 225.000 de locuinţe au fost distruse sau grav avariate, potrivit estimărilor guvernului turc, iar numărul morţilor a crescut la 41.020, conform celui mai recent bilanţ al AFAD. Bilanţul total al persoanelor decedate în Turcia şi Siria în urma seismului a ajuns la 47.000.

În prezent, NATO coordonează, de asemenea, un transport aerian pentru a facilita transportul de corturi din Pakistan în Turcia. Stoltenberg a declarat joi că „zeci de mii de corturi” vor fi trimise în Turcia în zilele şi săptămânile următoare.

Citește și:  Drumuri, şcoli şi aeroporturi închise in Grecia și Turcia din cauza furtunilor de zăpadă
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close