Europa

NATO începe ofensiva împotriva Rusiei? Desfășurare de forțe în România şi Bulgaria

Generalul american Tod Wolters, comandantul Suprem al Forţelor Aliate în Europa, a sugerat că NATO ar trebui să stabilească o prezenţă militară în România şi Bulgaria, ca urmre a defăşurării de trupe ale Rusiei la graniţa cu Ucraina, a informat ziarul german Der Spiegel, potrivit Reuters.

Propunerile făcute de Tod Wolters ar avea drept efect extinderea misiunea „Enhanced Forward Presence”, prin care trupe NATO se află în statele baltice şi în estul Poloniei.

Der Spiegel nu a prezentat o declaraţie a lui Wolters, însă precizează că are „informaţia” potrivit căreia generalul a făcut un apel, în timpul unei reuniuni online cu lideri militari ai „naţiunilor partenere”, pentru întărirea prezenţei militare la frontiera estică a NATO, transmite Reuters.

Planul ar duce la extinderea misiunii “Enhanced Forward Presence” în România și Bulgaria.

Rusia și-a adus armata la granița cu Ucraina

Rusia continuă să mobilizeze trupe și tehnică militară la granița cu Ucraina, în ciuda asigurărilor pe care le dă că nu ar avea intenția unei invazii. CNN citează surse din serviciile de informații, potrivit cărora Moscova nu a încetinit deloc ritmul de desfășurare a efectivelor, deși are deja în apropierea frontierei peste 100.000 de militari.

Zilele trecute, Vladimir Putin a transmis americanilor că dorește ca NATO să nu se extindă în estul Europei.

România a cerut întăriri NATO

Într-o discuţie cu Joe Biden, Klaus Iohannis şi-a dat acordul pentru o prezenţă militară mai mare a NATO atât în ţara noastră, cât şi la Marea Neagră.

Alături de celelalte opt state NATO de pe flancul de Est, președintele român a cerut şi echipamente de ultimă generaţie în regiune, pentru a putea răspunde eventualelor provocări ale Rusiei.

Citește și:  Comisia Europeană o acuză pe Giorgia Meloni de indisciplină fiscală după ce aceasta a încurajat plata în numerar, desconsiderând efortul globalist de impunere a plăților digitale
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close