America

Nashville: Autorul exploziei identificat de autorităţi, a murit

Bărbatul suspectat că a declanşat explozia care a devastat în ziua de Crăciun o parte din centrul istoric al oraşului Nashville, statul american Tennessee, a fost identificat de autorităţi, care au anunţat că individul a fost ucis în deflagraţie, transmite AFP.

‘Am ajuns la concluzia că un individ pe nume Anthony Warner este autorul exploziei. El era prezent când bomba a fost declanşată, şi a murit în deflagraţie’, a declarat procurorul federal Don Cochran, într-o conferinţă de presă desfăşurată duminică.

‘Nu există indicii privind implicarea altor persoane’, a afirmat agentul special al FBI responsabil cu ancheta, Doug Korneski, precizând însă că sunt investigate în continuare mai multe piste.

Responsabilii prezenţi la conferinţa de presă au afirmat că Warner nu era cunoscut serviciilor lor.

Conform presei, Anthony Warner, de 63 de ani, fusese identificat de poliţie încă de sâmbătă, când a şi fost percheziţionată o casă dintr-un cartier al oraşului.

Explozia de vineri dimineaţă a devastat un cartier istoric al capitalei americane a muzicii country.

Cu puţin timp înaintea deflagraţiei, autorul difuzase o înregistrare prin difuzor, cerându-le persoanelor din preajmă să părăsească zona. Aceasta a făcut ca, în pofida amplorii exploziei, să nu existe decât trei răniţi.

Analiza ADN a resturilor umane găsite la locul exploziei a permis identificarea lui Anthony Warner, a declarat David Roush, şeful biroului de investigaţii din Tennessee.

Poliţia a considerat că a fost vorba despre un ‘act intenţionat’, dar anchetatorii continuă să caute mobilul acestuia.

Senatoarea de Tennessee Marsha Blackburn a scris pe Twitter că i-a cerut preşedintelui Donald Trump să declare Nashville zonă sinistrată, o măsură care ar permite deblocarea de ajutoare federale pentru repararea stricăciunilor.

Citește și:  SUA este pregătită să ia decizii cu privire la planurile de anexare ale Israelului

Potrivit unui desfăşurător furnizat de autorităţi, poliţia a primit o alertă despre focuri de armă în zonă la ora 05:30, iar poliţiştii au identificat rulota 30 de minute mai târziu.

După 15 minute, ei au auzit o înregistrare prin difuzor, întretăiată de pasaje muzicale, prin care li se cerea persoanelor din preajmă să evacueze zona.

Rulota era parcată în faţa unei clădiri a companiei de telefonie AT&T, iar explozia a avariat instalaţiile, perturbând telecomunicaţiile în Tennessee şi în unele regiuni din Alabama şi Kentucky. Chiar şi aeroportul local a trebuit să suspende temporar zborurile.

AT&T a informat sâmbătă că două antene de telefonie mobilă au fost instalate în centrul oraşului Nashville şi multe altele în regiune pentru refacerea comunicaţiilor.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close