Rusia

Moscova nu va mai accepta plăți în euro sau dolari pentru gazele exportate în statele UE – Plăți în ruble pentru gazele exportate în țări „neprietenoase”

Asculta informatia

Pe măsură ce Uniunea Europeană intenţionează să reducă dependenţa energetică de Rusia și s-a tot discutat pe marginea sancțiunilor anunțate, de la nivelul statelor occidentale, la adresa Federației Ruse, după începerea războiului în Ucraina –  conflict de la debutul căruia au trecut peste trei săptămâni –  s-a aflat ce a decis liderul de la Kremlin. Un contraatac la aceste sancțiuni de la nivel internațional.

Și anume că Moscova nu va mai accepta plăți în euro sau dolari pentru gazele exportate în statele UE.

Concret, Rusia va începe să ceară plăți în ruble pentru transporturile sale de gaze naturale către state pe care le consideră „neprietenoase”, a anunțat Vladimir Putin, miercuri, într-o întrevedere a Guvernului, potrivit bloomberg.com.

”Am luat decizia de a trece la plăți în ruble pentru livrările noastre de gaze naturale către așa-numitele state ostile”, a spus acesta.

În acest context, Putin a cerut Băncii centrale să dezvolte – în termen de o săptămână – un sistem de plăți exclusiv în ruble pentru aceste exporturi de gaz.

Pe de altă parte, liderul de la Kremlin a ținut să sublinieze că Rusia va continua să furnizeze gaz natural în conformitate cu volumele și prețurile stipulate în contractele în vigoare, conform aceleiași surse.

 

Citește și:  Razboiul cu Rusia este doar o manipularea pentru retragerea în umbră a criminalilor din PLANDEMIE
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 − = 68

Close