Rusia

Moscova acuză Germania de implicare tot mai mare în conflictul din Ucraina prin furnizarea de armament

Asculta informatia

Administraţia de la Moscova a acuzat, marţi, Germania de implicare din ce în ce mai mare în conflictul din Ucraina prin furnizarea de armament forţelor militare ucrainene, informează mediafax.

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, a afirmat că Germania nu are nicio modalitate de a se asigura că armamentul furnizat Ucrainei nu este folosit în atacuri pe teritoriul Rusiei. Cancelarul Olaf Scholz afirmase că Berlinul cere Ucrainei să nu utilizeze armament primit din Germania în atacuri comise pe teritoriul Rusiei.

„În primul rând, Germania nu are cum să verifice acest lucru. În al doilea rând, armamentul furnizat de Germania regimului de la Kiev este folosit deja pe teritoriul Rusiei, întrucât Donbas este regiune rusă. Observăm o implicare tot mai mare, indirectă şi directă, a Germaniei în conflict”, a declarat marţi Dmitri Peskov, citat de site-ul german BR.de.

Rusia a anexat unilateral regiunile ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie în septembrie 2022, dar acţiunea nu este recunoscută la nivel internaţional. De asemenea, Rusia a anexat unilateral regiunea ucraineană Crimeea în 2014, o decizia condamnată ferm de Occident.

Citește și:  Grupul francez Lactalis nu renunţă la afacerile din Rusia
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

25 + = 27

Close