Polonia

„Moarte evreilor”: Miting antisemit șocant

Asculta informatia

Oficialii guvernului israelian și polonez au condamnat un incident antisemit în care naționaliștii polonezi au scandat „Moarte evreilor” de Ziua Independenței Poloniei.

Participanții la adunare au ars și o copie a unui document medieval, care oferea evreilor protecție și drepturi pe pământurile poloneze. Incidentul a avut loc în orașul central polonez Kalisz, joi, pe fondul sărbătorilor naționale din Polonia.

Liderii evenimentului s-au referit, de asemenea, la persoanele LGBT și la „sioniști” drept „dușmani ai Poloniei” care trebuie expulzați. Ministrul polonez de interne Mariusz Kaminski a condamnat dur mitingul de la Kalisz.

Amintim că Polonia a fost timp de secole una dintre cele mai primitoare țări europene pentru evrei, regii polonezi oferindu-le protecție după ce au fugit de persecuția din ținuturile germane. Comunitatea evreiască din Polonia a crescut pentru a deveni cea mai mare din Europa în secolul al XX-lea, majoritatea fiind ucisă de Germania nazistă în timpul Holocaustului. Astăzi, comunitatea evreiască este foarte mică, numărând doar câteva mii.

Citește și:  Polonia şi Ungaria rămân neclintite în faţa bugetului european
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

54 + = 58

Close