Romania

Miting de protest în Piața Victoriei. Proiectul privind carantinarea și izolarea scoate oamenii în stradă

Asculta informatia

Proiectul de lege privind carantinarea şi izolarea, care a fost adoptat joi în plenul camerei deputaților a generat mai multe reacții din partea unor avocați care susțin că acesta este neconstuțional.

Proiectul urmează să fie trimis spre adoptare la Senat, în calitate de for decizional în acest caz.

Unul dintre cei mai vocali protestatari este avocatul Gheorghe Piperea.

Vineri, Gheorghe Piperea a postat pe pagina sa de socializare în mesaj prin care îndeamnă participarea la un protest a tututor celor care-l susțin.

Mesajul a fost deja distribuit de mii de oameni, pe rețelele de socializare.

Protestul ar urma să aibă loc duminică, 12 iulie, de la ora 18.00, în Piaţa Victoriei din Capitală.

Mesajul a devenit viral pe Internet

„Pentru cei ce încă mai cred în libertate și fraternitate, am un mesaj: duminică, ora 18, se iese în stradă, fără mască, pentru a protesta contra proiectul anti-constituțional de lege privind carantina și izolarea. PS Evenimentul este organizat de mai multe organizații civice și personalități. Nu sunt organizator, deci nu îmi cereți detalii, că nu le am. Afișul este prezentat aici cu acordul dnei Iosefina Pascal, care l-a lansat sub titlul “opriți dictatura sanitară””, a scris Gheorghe Piperea pe Facebook.

Mesajul inițiatoarei protestului

Iniţiatoarea acţiunii de protest este Iosefina Pascal, care a scris, de asemenea, pe Facebook: „toți oamenii care susțin Legea Dictaturii Sanitare, în forma abominabilă condeiată de Guwerner, sunt complici la distrugerea democrației şi libertăților cetățenești din România”.

Menționăm că în Serbia au avut mai multe acțiuni violente de protest, după ce Guvernul a introdus mai multe restricții din cauza înmulțirii cazurilor de îmbolnăviri cu coronavirus. Sârbii nu sunt deloc mulțumiți de cum este gestionată criza coronavirus de către autorități.

Citește și:  AUR: Puterea vrea să falimenteze Poşta Română

Joi, guvernul sârb a anunţat oficial că renunţat la planul său de a reimpune izolarea la domiciliu în weekend la Belgrad, înlocuite de alte restricţii: interzicerea adunărilor publice în spaţii închise şi deschise cu mai mult de zece persoane şi orare de lucru reduse pentru restaurante, baruri şi magazine.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 6

Close