Canada

Mișcarea ‘Convoiul Libertății’ revine în februarie 2023. Organizatorul James Bauder bagă spaima în Trudeau

Un organizator al „Freedom Convoy” spune că plănuiește o reuniune în Ottawa în februarie. James Bauder, fondatorul Canada Unity, un grup care a cerut să se pună capăt tuturor mandatelor privind vaccinurile, a postat pe Facebook un apel pentru un ‘Freedom Convoy 2.0’ între 17 și 21 februarie la Ottawa, anunță ottawa.ctvnews.ca.

„Marcați aceste date”, a spus Bauder în postare. „Tema reuniunii Freedom Convoy va fi „Ediția Olive Branch”.” Bauder a fost arestat pe 20 februarie în Ottawa, în timp ce poliția a evacuat ocupația, care a blocat centrul orașului timp de trei săptămâni. El se confruntă cu acuzații de distrugere a proprietății, nerespectarea unui ordin judecătoresc legal și obstrucționarea unui ofițer de menținere a păcii.

El a fost eliberat cu condiția de a nu se întoarce în centrul orașului Ottawa. Postarea lui Bauder pe Facebook despre planurile Freedom Convoy 2.0 prevede organizarea unui „Canada Unity-Fest” de două săptămâni în februarie 2023. „Simplul fapt este că nu putem avea unitate fără reconciliere, care trebuie să vină de la „Noi, poporul ” și nu de la guvernul nostru”, a scris el. „Haideți să fim adulți și să începem să abordăm rădăcina diviziunii, discriminării și segregării în Canada, schimbând accentul de la diviziune la cel al unui singur cuvânt „UNITATE””.

Un purtător de cuvânt al poliției din Ottawa a declarat că serviciul este la curent cu postarea lui Bauder pe Facebook. „Serviciul de poliție din Ottawa este la curent cu informațiile postate pe canalele de socializare”, a declarat purtătorul de cuvânt într-un e-mail. „Poliția din Ottawa monitorizează în permanență evenimentele viitoare, protestele și demonstrațiile care pot avea impact asupra orașului. Odată identificate, planificăm în consecință, într-o manieră colaborativă cu partenerii noștri din oraș și cu alte agenții.”

Citește și:  Canada a trimis două nave de război în Marea Baltică

Bauder s-a numărat printre organizatorii convoiului care au depus mărturie la începutul acestei luni la comisia care investighează decizia guvernului de a invoca Legea privind situațiile de urgență ca răspuns la ocuparea orașului Ottawa și la blocajele de la frontiera americană. În octombrie 2021, înainte ca protestele convoiului să acapareze centrul orașului Ottawa, el a organizat un protest mult mai mic numit „Convoiul pentru libertate”.

Cei mai puțin de 100 de protestatari au încălcat regulile de sănătate publică în magazine și restaurante și au plănuit să blocheze străzile din fața reședințelor primului ministru și guvernatorului general.

Bauder a declarat în fața comisiei că a livrat un „memorandum de înțelegere” Senatului și guvernatorului general în acea călătorie. Speranța sa era ca aceștia să fie de acord să colaboreze cu grupul său pentru a răsturna măsurile COVID-19 și să ceară premierului să demisioneze pentru „comiterea de trădare și crime împotriva umanității”. Ulterior, el a retras memorandumul la 8 februarie, a declarat el.

Luna trecută, Bauder a declarat în fața unui tribunal din Ottawa că intenționează să solicite schimbarea locului de desfășurare a procesului său penal. O audiere de o zi pentru a audia această cerere a fost programată pentru 3 februarie 2023.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close