Romania

Ministrul interimar al Sănătății Cseke Attila, fără studii medicale: „Eu am propus şi îmi asum certificatul verde în Sănătate.”

Asculta informatia

„Certificatul verde va fi obligatoriu în aproape orice activitate curentă şi la intrarea în orice instituţie privată”, a declarat, joi seara, ministrul (interimar) Sănătăţii, Cseke Attila. Ministrul interimar a reafirmat că îşi asumă obligativitatea prezentării certificatului verde în Sănătate.

Cseke, ministru interimar al sănătății fără studii medicale (!!!) este al cincilea ministru al Sănătății din România  de la începutul erei Covid.

Cseke nu este medic, nu are nici o legatură cu asistența medicală sau cu protecția epidemiologică, dar ca și Marioneta,  este foarte potrivit pentru „munca murdară” pe care nici un politician din PNL nu a întreprins-o acum.

REȚINEȚI: VACCINAREA NU ESTE OBLIGATĂ ÎN ROMÂNIA.
ORICE ACȚIUNE CARE DISCRIMINĂ CETĂȚENII PENTRU LIPSA VACCINĂRII ESTE ILEGALĂ ȘI PENALĂ.

„Eu am propus şi îmi asum certificatul verde în Sănătate. E un mesaj care trebuie dat în mod evident .Acolo sunt texte foarte clare de sancţiuni, de la 50.000 de lei în sus, pentru conducătorul unităţii care permite accesul unui angajat fără certificat verde, că despre asta vorbim”, a spus Cseke Attila, joi seara, la Digi 24.

Ministrul a mai spus că în 30 de zile cel care nu prezintă certificatul verde va rămâne fără contract de muncă.„Avem puncte de vedere de parcă România ar fi singura ţară care face… de parcă am fi inventat noi roata acum. Această măsură este în vigoare, chiar într-o formă mai dură, în foarte multe ţări din Europa care astăzi au ridicat restricţiile sau se gândesc la asta şi nu se uită la asemenea imagini. Nu suntem noi care am înnebunit şi vrem să introducem această măsură”, a spus Cseke Attila.

Citește și:  Demersul deputatului independent de Bihor, Mihai Lasca, a avut succes: CCR a declarat neconstituțională hotărârea prin care Parlamentul a declarat prima stare de alertă

Întrebat unde va fi folosit certificatul verde, de luni, ministrul interimar al Sănătăţii a spus că „în afară de magazinele alimentare, de farmacii (…), în toate celelalte instituţii, şi în instituţii publice pentru toţi vizitatorii care se duc în administraţia publică centrală şi locală. Şi în sfera privată probabil o să propunem, pentru birouri, pentru clădiri, firme care au mai mult de 50 de angajaţi, pentru cei care sunt vizitatori”.

Pentru angajaţi, Guvernul nu poate să propună, însă va face obiectul unei legi care să treacă prin Parlament, fiind vorba despre dreptul constituţional la muncă.

Cseke Attila a mai spus că în privinţa evenimentelor private, precum nunţi, botezuri şi orice fel de alte evenimente, de luni „va fi o interdicţie totală”.

Restricțiile vor fi luate în discuție vineri de CNSU și apoi în ședința de guvern, după care vor mai trebui elaborate și anumite ordine de ministru pe domenii de specialitate.

Sursa: Mediafax/digi24 

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + = 16

Close