Romania

Ministerului Sănătății îi ia de proști pe românii nevaccinați care se intorc din DIASPORA

Explicația dată de Ministerul Sănătății pentru carantinarea nevaccinaților și libertatea vaccinaților la întoarcerea în țară este absolut halucinantă. Instituția a precizat oficial că testele Covid sunt concludente doar în cazul vaccinaților și neconcludente în cazul nevaccinaților. De ce? Uite, așa! Că vaccinații nu prea se infectează, ceva de genul ”țara te vrea prost”.

Portugalia, Gibraltar și Seychelles, cu procente de peste 90% vaccinați, nu reușesc să mai gestioneze numărul mare de cazuri, iar exemplele nu sunt singulare. Și Ministerul Sănătății ne spune că vaccinații nu transmit virusul, că nu prea se îmbolnăvesc, în ceasul în care nu cred că mai există vreun idiot pe planetă care să nu știe că vaccinații fac boala și transmit virusul la fel ca și nevaccinații, că de-aia nu se mai termină cu pandemia. Să spui că vaccinatul este oarecum protejat de forme severe și decese admit, deși nu am convingerea că vaccinații care nu au făcut forme grave nu ar fi fost protejați de propria lor imunitate.

Oficial, în ultima săptămână raportată de INSP, 29 noiembrie-5 decembrie, 30% din bolnavii Covid din România erau vaccinați, la un procent total de vaccinare de 38,6%, iar 16,5% dintre decedați erau și ei din rândul vaccinaților. ”O persoană total neprotejată are cel mai mare risc de a se infecta. Efectuarea testului PCR în perioada asimptomatică în cazul acestor persoane este mai puțin concludentă, deoarece în zilele care urmează testării, acea persoană poate să dezvolte simptomatologie specifică Covid-19. La persoanele cu un anumit grad de protecție, conferită de vaccin sau de trecerea prin boală, posibilitatea îmbolnăvirii este mult redusă, iar un rezultat negativ la testarea PCR este mult mai concludent. Chiar și în cazurile rare în care și vaccinații și foștii bolnavi se infectează cu o nouă tulpină, protecția pe care o au deja, face ca organismul lor să se apere eficient și contagiozitatea lor să fie redusă, ceea ce nu se întâmplă în cazul persoanelor total neprotejate”, susține Ministerul Sănătății.

Citește și:  Polițiștii, puși să plătească pentru amenzile date în pandemie – Toate amenzile au încălcat legea

EMA: vaccinurile nu pot preveni îmbolnăvirea
Atât Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cât și Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) au arătat că, chiar și cu vaccinare, alte măsuri precum distanțarea fizică, asigurarea unei ventilații adecvate în spațiile închise, menținerea măsurilor de igienă a mâinilor și căilor respiratorii, utilizarea adecvată a măștilor faciale și izolarea la domiciliu în caz de boală rămân un pilon major al răspunsului nostru la infecția cu Covid-19.

”Deși vaccinurile sunt extrem de importante în prevenirea spitalizării și decesului și au oferit până acum protecție împotriva tuturor variantelor, ele nu pot preveni îmbolnăvirea în fiecare caz în parte. Pentru a evita o reapariție a cazurilor cu posibilă creștere a numărului de spitalizări și decese, EMA și ECDC îndeamnă cetățenii să urmeze recomandările emise la nivel național și european, pentru a se proteja pe ei înșiși și  comunitatea. Țările cu o acoperire vaccinală mai mare (>80%) în populația totală ar putea avea o povară gestionabilă la ratele actuale de contact. Cu toate acestea, această povară ar putea deveni mare dacă ratele de contact cresc în continuare, așa cum ar fi de așteptat având în vedere sezonul festiv de sfârșit de an”, au transmis EMA și ECDC.

Dilema anticorpului

Discuțiile oficialităților pe tema anticorpilor evidențiați la testare nu vor avea nicio finalitate sau concluzie. Testul de anticorpi ar exclude de la vaccinare aproape 80% din populația lumii, care a trecut prin boală, prin vaccin sau prin ambele. Ultima ”disertație” pe această temă a avut-o chiar Alexandru Rafila, care a susținut că nu se știe câți anticorpi sunt necesari pentru a asigura protecția în fața virusului și că nici nu se va ști prea curând. Evident, în aceeași linie de anti logică trasată la nivel mondial.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Close