Bulgaria

Militarii americani au atacat din greșeală o fabrică din Bulgaria.

Asculta informatia

Fabrica este situată în imediata vecinătate a bazei aeriene din Bulgaria unde avea loc un exerciţiu militar de amploare.

„În cadrul exerciţiului Swift Response 21, între 10-14 mai, soldaţi americani ai brigăzii a 173-a aeropurtate au executat un exerciţiu de antrenament pentru a simula capturarea şi securizarea aerodromului dezafectat Ceşnegirovo”, a indicat ambasada într-un comunicat transmis agenţiei bulgare BTA.

„În cursul exerciţiului, soldaţii au simulat pătrunderea şi securizarea mai multor buncăre şi structuri de pe aerodrom. Pe 11 mai, soldaţii au pătruns şi au securizat o clădire de lângă aerodrom despre care au crezut că era parte a zonei de antrenament, dar care era ocupată de civili bulgari care operau o afacere privată. Nicio armă de foc nu a fost trasă în niciun moment al acestei interacţiuni”, a precizat misiunea diplomatică.

Televiziunea Nova a relatat  pe 11 mai, militari americani au năvălit în incinta unei fabrici care produce echipamente pentru rafinarea uleiului de floarea soarelui, situată în regiunea Plovdiv, scrie Defense Romania.

Înregistrările camerelor de supraveghere au arătat şapte militari în uniformă, purtând arme de asalt. Fabrica este situată în imediata vecinătate a bazei aeriene unde avea loc un exerciţiu militar de amploare.

Doi angajaţi intervievaţi ulterior de Nova TV au relatat că au fost foarte speriaţi. Militarii americani au umblat în jur, au „securizat” locul şi au plecat.

Patronul fabricii a făcut scandal

Patronul fabricii s-a deplasat ulterior la baza aeriană pentru a cere explicaţii, dar i s-a spus că nu se poate face nimic. „Acesta a fost un afront grosolan la adresa mea. Ca şi când aş fi fost un terorist”, a afirmat el. Purtătorul de cuvânt al guvernului bulgar interimar, Anton Kutev, a declarat că proprietarul fabricii s-a adresat în legătură cu incidentul parchetului districtual şi celui militar. „Incidentul va fi investigat cu maximă urgenţă”, a spus purtătorul de cuvânt

Citește și:  Bulgaria primeşte opt avioane de luptă şi 200 de militari din Olanda
Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 37 = 45

Close