Milioane de oameni vaccinaţi au fost URMĂRIŢI electronic fără să ştie! – Europa News
Europa

Milioane de oameni vaccinaţi au fost URMĂRIŢI electronic fără să ştie!

Milioane de britanici au fost urmăriți fără să vrea de telefoanele lor mobile după ce au primit vaccinul anti-Covid, se arată într-un raport oficial, preluat de presa din Albion.

Șefii din domeniul sănătății au dorit astfel să vadă dacă persoanele vaccinate se mișcă mai mult după ce au fost imunizate.

Și oamenii de știință guvernamentali au recunoscut într-un raport oficial că unul din zece britanici au fost urmăriți prin intermediul telefoanelor lor în februarie, fără știrea lor, relatează The Telegraph.

Cifrele au fost apoi predate cercetătorilor de la Universitatea Oxford, care au efectuat studii pentru Grupul științific de gripă pandemică asupra comportamentelor (SPI-B).

Comitetul este un organism de consiliere pentru SAGE.

Academicienii de la Oxford au folosit „date despre mobilitatea telefonului mobil pentru 10 la sută din populația britanică” pentru a urmări ceea ce făceau un număr de oameni care au fost vaccinați.

Subiecţii au fost urmăriţi în fiecare zi în funcție de locația lor, în timp ce oamenii de știință monitorizau tot ce fac și unde merg.
Și au descoperit că persoanele vaccinate ar putea să se deplaseze mai mult după aceea – deși doar cu o medie de 218 metri.

Cei care se luptă cu supravegherea statului spun că britanicii vor fi „deranjați să descopere că au fost urmăriți în fără să ştie și au fost supuși unor analize comportamentale prin intermediul telefoanelor lor”.

„Nimeni nu se așteaptă ca, dacă vor primi un vaccin, să fie urmăriți și monitorizați de propriul lor guvern”, a declarat Silkie Carlo, purtătorul de cuvânt al Big Brother Watch.

Citește și:  Israel, nevoit să de dea vaccinuri adversarilor palestinieni

„Acest lucru este profund terifiant și ar putea fi extrem de dăunător pentru încrederea publicului în confidențialitatea medicală.

„Între pașapoartele Covid care se apropie și supravegherea telefonică a vaccinurilor, acest guvern transformă Marea Britanie într-un stat Big Brother sub acoperirea lui Covid. Acesta ar trebui să fie un apel de trezire pentru noi toți”.

Un purtător de cuvânt al Guvernului a declarat: „Toate seturile de date utilizate în această cercetare sunt prezentate în ziar, ceea ce arată clar că datele de localizare a telefonului mobil utilizate sunt conforme cu GDPR și au fost furnizate de la o companie care a colectat, curățat și anonimizat informaţiile.

„Datele sunt mai degrabă la nivelul celulei decât la nivel individual. Cercetătorilor li s-a acordat accesul la setul de date în baza unui contract de cercetare cu aprobare etică acordată cercetătorilor de la Universitatea din Oxford, lucrând în numele SPI-B”.

Proiectul a fost aprobat de un comitet de etică al Universităţii Oxford.

În altă ordine de idei, s-a dezvăluit că atât vaccinurile Pfizer, cât și cele AstraZeneca oferă niveluri ridicate de protecție împotriva noii mutații indiene după două doze.

Aproximativ 22 de milioane de britanici au primit ambele doze – și un studiu a arătat că ambele sunt eficiente împotriva simptomelor, cum ar fi tuse continuă, pierderea sau schimbarea simțului mirosului și gustului sau a temperaturii ridicate.

Pfizer are o eficienţă de 88%, în timp ce AstraZeneca s-a dovedit eficient la 60%.

Ambele vaccinuri au fost eficace cu 33% împotriva bolii simptomatice din varianta indiană la trei săptămâni după prima doză, comparativ cu aproximativ 50% împotriva tulpinii Kent.

Citește și:  Inițiativă legislativă a cetățenilor: Se interzice vaccinarea anti-Covid

Vaccinurile sunt, de asemenea, susceptibile de a fi mult mai eficiente atunci când vine vorba de oprirea spitalizărilor și a deceselor.

Și este un semn pozitiv pentru Marea Britanie, cu speranța că suntem pe drumul cel bun pentru ziua libertății din 21 iunie, când se așteaptă eliminarea tuturor restricțiilor.

Ministrul Sănătăţii din UK, Matt Hancock, a salutat dezvoltarea „revoluționară” și a adăugat: „Acum putem fi siguri că peste 20 de milioane de oameni au o protecție semnificativă împotriva acestei variante”.

„Este vital să faceți ambele doze pentru a obține o protecție maximă împotriva tuturor variantelor”, a spus şi Dr. Mary Ramsay, șefa imunizării PHE.

Tags

Articole similare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close